evil dead: rise franchise’ı büyüyor

evil dead: rise franchise’ı büyüyor


bir yan ürün daha


Eski ve efsanevi bir korku serisinin yan ürünü olmasına rağmen, hiç kimse “Evil Dead Rise“ın geçen yıl gösterime girdiğinde bu kadar konuşulacağını beklemiyordu. Film sağlam sayıda eleştiri aldı ve dünya çapında 147 milyon dolarlık bir gişe hasılatı elde etti. Görünen o ki serinin arkasındaki isim Sam Raimi ve yapım şirketi yeni bir yan ürün çekmeye hazır. 

 

Deadline’a göre, Sébastien Vaniček yeni bir Evil Dead filmini yönetmek üzere görevlendirildi. Konuyla ilgili ayrıntılar bilinmiyor, ancak bu, bağımsız ve Rise’a benzer bir yan film olarak tanımlanıyor. Dürüst olmak gerekirse, ele geçirilme ve diğer şeylerle ilgili temel önermeyle, özellikle Bruce Campbell‘ın Ash karakteri etrafında dönmek zorunda olmadıkları için franchise ile gerçekten her yere gidilebilinir. 

 

Vaniček muhtemelen en çok Venedik Film Festivali’nde gösterime giren “Infested” ile tanınıyor. Film, örümceklerin istilasına uğrayan bir apartmanın hikâyesini anlatıyor. 

 

Orijinal Evil Dead filmleri, kendini doğaüstü tehditlerin dünyasında bulan arkadaş grubunun şansı yaver gitmeyen bir ferdi olan Ash’i takip ediyordu. Film serisi düz slasher korkudan daha çok aksiyon-korku-komedi eğilimine geçti. Yıllar sonra, Fede Alvarez’in yönettiği “Evil Dead” yeniden çevrimi gösterime girdi ve seriyi bir kez daha sıkı bir korku filmine dönüştürdü. Bunun popülaritesi, serinin devam eden sevgisiyle birleşince, geçen yıl Rise’ın yaratılmasına yol açtı. 

 

Açıkçası, bu isimsiz Evil Dead filminin ne zaman hayata geçeceğini bilmek için henüz çok erken. Ancak Vaniček’in neler yapabileceğini görmek için heyecanlı olacağız.