jacob elordi’nin paul schrader imzalı “oh canada” filmindeki rolüne ilk bakış

jacob elordi’nin paul schrader imzalı “oh canada” filmindeki rolüne ilk bakış


euphoria'yı hızlıca unuttuk


Jacob Elordi, “Euphoria”nın sezonları arasında bağımsız film referanslarını parlatmaya devam ediyor. Bu sonbahar sezonunda genç aktör, Emerald Fennel’in “Saltburn“ü ve Sofia Coppola’nın “Priscilla“sı da dahil olmak üzere birçok festival hitinde yer aldı. Böyle böyle kendini ispatladı.

 

Paul Schrader’ın yakında gösterime girecek draması “Oh Canada“da Richard Gere‘in karşısında sağlam bir rol de içeren proje listesiyle Elordi yakın zamanda yavaşlayacak gibi görünmüyor.

 

IndieWire, Elordi’yi “Priscilla”daki Elvis Presley rolünü tanıtmak için beklediği New York Film Festivali’nin kırmızı halısında yakaladı. Bu rol, yakın zamanda Austin Butler’ı Baz Luhrmann’ın “Elvis”indeki beğenilen performansının ardından yıldızlığa fırlattı ama Elordi rock efsanesini canlandıran diğer oyuncuları izlemenin dikkatini dağıtmasından kaçındı.

 

Elordi, Elvis’in diğer sinema uyarlamalarını izlemeye zaman ayırıp ayırmadığı sorulduğunda, “Tasvirler değil, hayır,” dedi. “Adamın kendisi olmayan her şeyden uzak durmaya çalıştım.”

 

Elordi ilerisinden de bahsetti ve “Oh Canada”da Schrader ve Gere ile çalışmaktan duyduğu heyecanı dile getirdi. Proje hakkında çok fazla ayrıntı paylaşamasa da, son dönemdeki başarılarının “Master Gardener” yönetmeniyle ilk kez tanışmanın heyecanını azaltmadığını açıkladı.

 

“Paul ile Zoom’da filmi için okuma yaptıktan sonra tanıştım,” dedi. “İçimdeki habire sinemaya giden küçük çocuk çıldırmıştı.”

 

“Oh Canada”da Gere, ölmeden önce yaptığı son röportajda geçmişiyle hesaplaşan yaşlı bir belgeselciyi canlandırıyor. Röportaj, Elordi’nin canlandırdığı eski öğrencisi tarafından filme alınıyor ve genç halinin dublörü olarak hizmet ediyor. Schrader yakın zamanda verdiği bir başka açıklamada, iki adam arasındaki ilişkiyi detaylandırdı.

 

“Ölmek üzere olan jigoloyu, tekerlekli sandalyedeki bir deri bir kemik kalmış, kel ve hasta adamı canlandırmak ve hayatını yoluna koymaya çalışmak hoşuma gidiyor. Şimdi onun daha genç bir versiyonunu oynamam gerekiyor” diyor Schrader. “Yani iki karakter olacak. Bu tür filmleri paketlediğinizde, benim “top spin” dediğim vızıltıyı biraz aklınızda tutmanız gerekir. Bret Easton Ellis geçen gün bana ‘American Gigolo’nun yeniden çevrimini yapacağınızı söylediler’ dedi. Ben de ‘Yapmıyorum ama böyle düşünmek istiyorlarsa ve bu para kazanmama yardımcı olacaksa, düşünebilirler’ dedim.”