josh o’connor ve paul mescal, birinci dünya savaşı temalı aşk filminde başrolleri paylaşıyor

josh o’connor ve paul mescal, birinci dünya savaşı temalı aşk filminde başrolleri paylaşıyor


the history of sound


The Crown” yıldızı ve yakın zamanda Emmy kazanan Josh O’Connor ve “Normal People” ile BAFTA kazanan Paul Mescal, Oliver Hermanus‘un yönettiği ve ödüllü bir kısa hikâyeden uyarlanan eşcinsel romantizm filmi “The History of Sound“da rol alacak.

 

End Cue’nun yapımcılığını üstlendiği öykü, Lionel (Mescal) ve David (O’Connor) adlı iki genç adamın 1. Dünya Savaşı döneminde yurttaşlarının yaşamlarını, seslerini ve müziklerini kaydetmek üzere yola çıkmalarını konu alıyor. Filmin resmi tanıtımı şöyle:

 

“Genç yaşamlarının kısa bir süresinde ABD’nin destansı doğasını keşfederken, her iki adam da derinden değişir.”

 

“The History of Sound”, Amerikalı yazar Ben Shattuck’ın aynı adlı Pushcart ödüllü öyküsünden uyarlandı.

 

Hermanus projeyle ilgili olarak şunları söyledi: “Ben Shattuck’ın kusursuz güzellikteki kısa öyküsüne anında aşık oldum ve beyaz perde yolculuğunda yer almam gerektiğini biliyordum. Paul ve Josh kendi kuşaklarının en umut verici oyuncularından ikisi ve bizlerle son derece duygulu performanslar paylaşacaklar. Bu anlatılması gereken beklenmedik bir aşk hikayesi, Amerikan halk müziği geleneklerinde, ses tarihine dalmış iki adam arasındaki bağ aracılığıyla görülen bir yolculuk. Bu inkar edilemez derecede güçlü hikaye kesinlikle tüm dünyadaki izleyicilerde yankı uyandıracaktır.”

 

Ana çekimler ağırlıklı olarak ABD’de ve İngiltere ile İtalya’da gerçekleştirilecek.