jurassic world yönetebilecek, dinazorlarla arası iyi yönetmen aranıyor

jurassic world yönetebilecek, dinazorlarla arası iyi yönetmen aranıyor


gareth edwards pozisyona uygun


Dinozorlar bir kez daha dolaşmaya hazır.

 

Gareth Edwards, Universal’ın Jurassic World serisinin son filmini yönetmek ve Bullet Train filminin yönetmeni David Leitch‘in kısa bir süre de olsa giydiği önlüğü giymek için görüşmelerde bulunuyor.

 

Universal ve Steven Spielberg’in Amblin Partners’ı proje üzerinde aç velociraptorlar kadar hızlı hareket ediyor ve yaratık filmi için 2 Temmuz 2025‘i vizyon tarihi olarak belirlediler, bu da onu sıcak bir proje haline getiriyor.

 

Stüdyonun yakında gösterime girecek olan aksiyon-macera filmi Fall Guy’ı yöneten Leitch, Şubat ayı başında projeyi yönetmek için görüşmelerde bulunmuş, ancak birkaç gün sonra iki tarafın yolları ayrılmıştı. Leitch’in yaratıcı katkısının, projenin hızlı ilerleyen durumu ve yapımcıların Jurassic World deneyiminden sonra daha güçlü bir el kullanmak istemeleri nedeniyle minimum düzeyde olacağı anlaşıldı. Senaryosunu David Koepp’in yazdığı yeni Jurassic şimdiden birkaç taslak halinde.

 

Leitch’in çekilmesinin ardından, stüdyo ve yapımcılar safari şapkalarını takarak Hollywood ormanlarında büyük stüdyo yapımlarında deneyimli, filme çok fazla kişisel tarz katamayacağını kabul edebilecek bir film yönetmen aramaya koyuldular. Universal’ın elindeki listede Edwards hızla zirveye yükseldi.

 

Edwards on yıl önce Legendary’nin Monsterverse’ini başlatan bağımsız filmi Monsters ve ardından gelen ilk stüdyo filmi Godzilla sayesinde yaratık filmlerini iyi biliyor. Star Wars filmi Rogue One’daki deneyimi sayesinde şimdiden çalkantılı bir prodüksiyonu atlattı. Bütçelerle arası iyi olan özel efekt ustası, son olarak geçen yıl John David Washington’ın başrolünü oynadığı ve 80 milyon dolara çekilmesine rağmen çok daha pahalıya mal olmuş gibi görünen orijinal bilimkurgu gerilim filmi The Creator’da bunu kanıtladı.