nick cave ve warren ellis, amy winehouse’un “back to black” adlı biyografik filminin müziklerini hazırlıyor

nick cave ve warren ellis, amy winehouse’un “back to black” adlı biyografik filminin müziklerini hazırlıyor


basın açıklaması geldi


Amy Winehouse’un biyografi filmi yolda, biliyoruz. Geçen ay fragmanı da düşen Back To Black filminde Nick Cave ve Warren Ellis‘in müziklerinin de yer alacağı onaylandı.

 

Studio Canal’den gelen bir basın açıklamasına göre, film yönetmeni Sam Taylor-Johnson tarafından Cave ve Ellis, film için seçildi ve onların Back To Black‘i yapılandırmak için akıllarındaki “tek müzisyenler” oldukları söylendi.

 

 

Taylor-Johnson şunları söyledi: “Yıllar boyunca, onların besteledikleri her şeyi dinledim ve birlikte çalışma hayalini gerçekleştirmeyi dört gözle bekledim. Onların duyarlılığı ve bu hikayeyi anlama yetenekleri, son derece derin ve dokunaklı bir film müziğine yol açtı.”

 

Basın açıklaması ayrıca Cave ve Ellis’in bu hafta müzik yapmaya başladığını belirtiyor. İkilinin stüdyoda Taylor-Johnson ile birlikte çekilen bir resmi bile paylaşıldı. Variety raporu, ikilinin film için 20 ila 30 dakika arasında müzik kaydettiğini ekliyor.

 

The Bad Seeds’in Cave ve Ellis’ten orijinal bir müziğin yanı sıra, Back To Black tabii aynı zamanda Amy Winehouse’un kataloğuna da erişim sağlayacak, bu şarkılar arasında “Valerie” ve “Rehab” de bulunuyor.

 

Winehouse’un çıkış yapan ikinci ve son stüdyo albümüne adını veren film, Marisa Abela‘nın canlandırdığı Winehouse’un Londra’da yaşadığı yılları ile ünlenmesine kadar hızlı yükselişini anlatacak.

 

Film, Winehouse’un mirasçıları tarafından onaylandı ancak film fragmanı, bazı kişilerin filmi “Winehouse’un mirasını sömürmek” ve “onun travmasından yararlanmak”la suçlamasına neden oldu. Yakın arkadaşı ve şarkıcının yapımcısı Mark Ronson, son zamanlarda film hakkındaki düşüncelerini paylaşarak, filmin senaryosunu okuduğunu itiraf etti.

“Filmin tek bildiğim şey, Sam’i oldukça iyi tanıyorum ve senaryoyu okudum ve bence gerçekten güzel bir şekilde… Winehouse’un mizahını hatırlattı ve bu iyi bir şekilde yakalandı,” dedi. “Sanırım onun keskin zekalı mizah anlayışı vardı, bu da onun birçok hediyesinden biriydi ve bu da filmde çok güzel yakalandı. Onu izlemeyi dört gözle bekliyorum.”