selectist presents: selectronic 2.0 ben ufo, sedef adasi & jonny rock ile volkswagen arena’da devam filmi

selectist presents: selectronic 2.0 ben ufo, sedef adasi & jonny rock ile volkswagen arena’da devam filmi


daha güçlü dönüyor


Bir fenomen olarak cumartesi günü, elli ayrı yerden “akşam napıyoruz?” mesajının gelmesini ve dostları aynı mecliste eşlemenin kaygı karnavalını anımsatır. 10 Şubat Cumartesi‘ye özel, bütün bu hengameden sizi sıyıracak bir fikrimiz var. Alternatif bir plan olarak Volkswagen Arena’ya gelsenize, efil efil akasımız var. Selectist’in sunduğu SELECTRONIC 2.0, ana sahnede Ben UFO, Sedef Adasi, Jonny Rock, Zozo; before & after (portal) olarak da Ece Özel, Can Sarıhan ve Kerem Kaya’yı sunuyor. 

 

SELECTRONIC 1.0 dehşet iyi geçmiş, Kevin Saunderson ve Chaos In The CBD, “bunu sık sık yapalım, iyi ter attık ya” dedirtmişti. Devam filmi niteliğindeki 2.0, birbirini tamamlayan line-up’ı ile ilkinin üstüne koymayı amaçlıyor. Hazırsanız yazının devamında Ben UFO, Sedef Adasi, Jonny Rock ve Zozo öveceğiz. 

 

Ben UFO yani Ben Thomson, türler ve dönemler arasında ipek yolunu keşfetmiş ve cesur sound tercihleriyle muadillerinden sıyrılmış bir DJ. 2007 yılında Pearson Sound ve Pangaea ile birlikte Hessle Audio label’ını kurdu. İngiltere sokaklarının yeraltında sadece biraz daha dans etmek isteyenlere kol kanat geren bu oluşum, house ve deneysel müzikle tutkallandı. Ben UFO bu kültürün, yükselen dubstep sahnesinde alternatif kulaklara hitap ederek kendisinden sonra gelenleri bile etkiledi. RinseFM‘deki haftalık programı uzun dönem kendisinden sonra gelen DJ’lere tanıtım yuvası gibi oldu. 

 

Dans ettirme amacından sapmadan yıllarca garage, techno, dubstep ve grime türleri arasında mekik dokudu. Ben UFO, Blawan ve Joy Orbison gibi sahnenin önde gelen müzik prodüktörlerinin materyallerini çalan ilk DJ. Londra’da her taşın altında, köşe bucak, dans sahnelerinin tozlarında onu bulabilirsiniz. 

 

Sedef Adasi yani Acid Ayşe, doğu-batı ezgisi, sezgisi ne gerekiyorsa onu yapıp otantik sularda yüzüyor. Keseleniyor da diyebiliriz. HAMAM Nights partilerinin CEO’su Sedef, Berghain’ın gülen yüzü Panorama Bar’ın resident DJ’i. Youtube’da aratınca HÖR Berlin, The Lot Radio setleriyle karşılaşıyoruz ve özellikle geçen sene Boiler Room’da etrafına aynı tutkuyla bir araya gelmişleri alarak ortalığı yıkmasıyla yüzbinlerce kez izlendi. Benzer performansı Volkswagen Arena’ya taşımaya hazırlanıyor.

 

Jonny Rock, onu Londra’da estiren karizmasıyla ana sahnede yerini alıyor. Geniş kapsamlı zevkleri, ilham verici hikayeleri ve bolca yaramazlığıyla, disk jokeylerinin soyut, anlaşılmaz ve orijinal olana yöneldiği yeni müzik dalgalarında sörf etti. Jonny’nin setinde her şey mümkün. Orta Doğu etkileri, klasik house, dub, disko, soul, funk ve ötesini kapsayan repertuarıyla bizi bekliyor.

 

Zozo derseniz, bu gecenin en ideal eşlikçisi, rose şarabı. İstanbul’dan geceye dahil olan Zozo, müzik küratörlüğünü techno’dan geleneksel Türk müziğine uzanan setleriyle tamamlıyor. Berlin Atonal, Dekmantel, Primavera Sound festivalleriyle kabarmış CV’siyle ana sahneye çok yakışıyor. 

 

Sözün özü SELECTRONIC 2.0 en iyi cumartesinizi geçirmenizi hedefliyor. Biletler, şurada

 

“Aşkın bedeli yoktur, habibi!”