sony’nin spider-man cephesinden yeni gelişmeler

sony’nin spider-man cephesinden yeni gelişmeler


işler beklendiği gibi gitmedi


Sony son zamanlarda elinde kalan Spider-Man evreniyle büyük bir darbe alıyor. Marvel tarafından üretilen “Spider-Man” filmleri hala devasa hitler ve animasyon “Spider-Verse” filmleri eleştirmenlerce beğenilen gişe rekortmenleri olsa da, Sony’nin Spider-Man evreni geride kalıyor. “Morbius” 2022’nin süper kahraman maskarasıydı ve “Madame Web” de 2024 versiyonu olacak gibi görünüyor. “Venom” filmleri gişede iyi iş yapıyor, ancak genellikle alay konusu oluyorlar ve “Venom 3” ya da “Kraven The Hunter”ın bu yılın sonlarında nasıl bir performans göstereceği şüpheli. Bir de Sony Pictures Television tarafından MGM+ ve Amazon Prime Video için hazırlanan Spider-Man TV evreni var, yıllar önce duyurulmuştu ve henüz hiçbir yere varmadı. O da şöyle oldu:

 

The Ankler yeni bir güncelleme yaptı ve “Silk: Prime Video’da birkaç yıldır geliştirilmekte olan bir spin-off dizisi olan “Spider Society”, yazar odası tarafından çöpe atıldı.” yazdı. 

 

Yayın organına göre, dizinin geliştirme sürecinde bir revizyona gidildi ve projedeki tüm yazar odası, showrunner Angela Kang ve yardımcı yapımcılardan biri hariç olmak üzere işten çıkarıldı. 2014 yılında yaratılan Silk, Peter Parker / Spider-Man’e güçlerini veren aynı radyoaktif örümcek tarafından ısırılan Koreli-Amerikalı bir öğrenci olan Cindy Moon’un takma adı. “Spider-Man: Into the Spider-Verse” ikilisi Phil Lord ve Christopher Miller, Kai Wu ve Jim Barnes ile birlikte projenin eş yürütücüleriydi.

 

Diziye yakın bir kaynak Ankler’a Silk’in daha “erkeklere yönelik bir izleyici kitlesi” düşünülerek yeniden yazıldığını söyledi.

 

Bununla birlikte, bazı iyi haberler de var. Görünüşe göre Nicolas Cage, yine bir Marvel-Sony ortak yapımı olan ve Amazon’dan yeşil ışık alan canlı aksiyon “Spider-Man: Noir” karakterinin başrolünde yer almak için “ciddi görüşmeler” yapıyor. 1930’ların New York’unda geçecek olan “Spider-Man: Noir”, Cage’in şu anki “Spider-Man: Into The Spider-Verse” serisinde seslendirdiği karakterin canlı aksiyon versiyonu gibi görünüyor. 

 

Sonuç olarak Sony’nin, Spider-Man içermeyen örümcek evreninde işlerin hiçbir zaman kendi istediği gibi gitmeyeceğini kabullenmesi gerekiyor.