GOOGLE MAPS ÖNCESİ VE SONRASI

GOOGLE MAPS ÖNCESİ VE SONRASI


Bir Tikla Geçmişe Gidip Geleceğiz


Başlığı görünce düşünmüş olabilirsiniz diye açıklığa kavuşturalım; merak etmeyin bu haberde ilginç Google Street View koordinatları veya hayrete düşüren Google Maps görüntülerinden bahsetmeyeceğiz. Arı gibi çalışan Google’dan bahsedeceğiz. Google Street View’a eklenen yeni bir özellikle birlikte incelemekte olduğunuz haritaların 2006 yılına kadarki hallerine geri gidebileceğiz.


Paris

 

Harita üzerinde geri gitmemizi sağlayan bu özellik; ‘Bastığın yerleri ‘toprak’ diyerek geçme tanı!’ sloganından yola çıkarak hazırlanmış gibi görünüyor. Onlarca hikayeyi içinde saklayan topraklar sadece bir tıkla yıllar boyu saklanmışcasına önümüze atılıyor.

 


Kyoto

 

Şu anda 55 ülkede 6 milyondan fazla kayda sahip olan Street View’ın direktörlerinden Luc Vincent; ‘Zaman içinde ileri ve geri gitmek aslında Google Maps kullanıcılarından uzun yıllardır en çok gelen talepti. Bugünlere kısmetmiş…’ dedi. Kullanıcıların şu anda şehrinin, mahallesinin hatta evinin ve okulunun bile eski görüntülerini Google Maps sayesinde görebileceklerini de sözlerine ekledi Vincent.

 


Meksika