PATTI SMITH’TEN CHARLOTTE GAINSBOURG’A VETO

PATTI SMITH’TEN CHARLOTTE GAINSBOURG’A VETO


Taze Bir Smith Lütfen


Şair, yazar, müzisyen, söz yazarı, punk rock’ın vaftiz annesi, rock’ın babaannesi, sanat için sanat yapan ve her aykırılığında bir hikmet bulunan sanatçı kimdir? Tabii ki Patti Smith!

 

 

Kendi yaşam öyküsünü daimi arkadaşı, zaman zaman sevgilisi Robert Mapplethorpe ile ilişkisini ve ikilinin ‘hiç kimse’ olarak girdikleri New York sanat sahnesindeki yükselişlerini anlatan kitap ‘Just Kids’, 2010’da ‘Kurgusal Olmayan Eser’ dalında Ulusal Kitap Ödülleri’ni kazanmış ve aynı yıl New York Times’ın En Çok Satanlar Listesi’ne girmişti.

 

 

Smith’in hayat arkadaşı, bizim deri ceket kahramanımız Mapplethorpe’a yazılmış aşk mektubu mahiyetindeki, ziyadesiyle duygusal kitabın sinemaya uyarlanacağı bir süredir konuşulup, bohem ruh ikizlerini kimlerin canlandıracağı ile ilgili bahisler sürerken; Patti Smith, kendisini Jane Birkin ve Serge Gainsbourg’ün kızı Charlotte Gainsbourg’un canladırmasına sıcak bakmadığını açıkladı.

 

Gainsbourg’un kendi gençliğine çok benzediğini inkar etmeyen Smith, Hermes Birkin çantalarının veliahtının yaşının bu rol için uygun olmadığını ve kitabın sinema uyarlamasında hiç tanınmayan iki yüz görmeyi arzu ettiğini söyledi.