charlotte gainsbourg, criterion collection ile favori filmlerini sayıyor

charlotte gainsbourg, criterion collection ile favori filmlerini sayıyor


say bakalım charlotte


Cool aktrisler listesinde başı çeken isimlerden -bizim de favorilerimizden- Charlotte Gainsbourg, en az kendisi kadar cool bağımsız sinema şirketi The Criterion Collection’ın YouTube kanalının en özel serilerinden Closet Picks’e konuk oldu.

Sinema ile yatıp kalkan sinemacıların favori filmlerini paylaştığı seriye daha önce Gaspar Noé’den tutun Ethan Hawke’a, Isabelle Huppert’tan Joachim Trier’e, hatta Alfonso Cuarón’dan Bong Joon Ho’ya kadar birçok ünlü yönetmen ve oyuncu konuk oldu. Zevkine gözü kapalı güvendiğimiz isimlerden Charlotte Gainsbourg, serinin son konuğu olarak en sevdiği filmlerden birkaçını beş dakika uzunluğundaki videoda paylaştı.

Charlotte hanımefendilerinin favori filmleri arasında film-noir döneminin en bilindik yapımlarından The Night of the Hunter, Luis Buñuel’in 1967 yapımı romantik filmi Belle de jour, sayısız John Malkovich’le gönüllere taht kuran Spike Jonze filmi Being John Malkovich, dedektif temalı filmlerin öncülerinden Green for Danger, kendisinin Willem Dafoe ile başrolü paylaştığı Lars von Trier filmi Antichrist ve Fransız Yeni Dalga akımının büyükannesi Agnès Varda’nın bütün filmografisi yer alıyormuş.

Buyurun, bu saydığımız filmleri hemen aşağıdan bir de Gainsbourg’dan dinleyin.