ÇİN’DEKİ HAVA KİRLİLİĞİNDEN YÜZÜK YAPAN TASARIMCI

ÇİN’DEKİ HAVA KİRLİLİĞİNDEN YÜZÜK YAPAN TASARIMCI


Taki Sektörüne Yeni Bir Soluk Mu Geliyor?


2014 yılında bir arı gibi çalışan Hollandalı tasarımcı Daan Roosegaarde, belki de en verimli yılını yaşıyor. Roosegaarde daha önce; dans pistine çıkıp umarsızca dans edenlerin adımlarıyla beslenen disko ışıklarıyla, flört anlarında hallendiğinizi anlayarak görünmez olan The Intimacy 2.0 adlı elbiseyi üretmiş, ardından da ana haber bültenlerine bile çıkan fütüristik otoban çalışmasıyla sayfalarımıza konuk olmuştu.

 

 

İşlerinde insanlarla teknolojiyi etkileşime sokmaktan büyük keyif alan sanatçı, şimdi de son aylarda hava kirliliğiyle boğuşan Çin için bir ürün geliştirdi. Birkaç ay önceki Pekin ziyaretinde otel odasına yerleştiğinde camdan şehre bakarken gördüğü dumanlı manzara karşısında "Bu koca şehir duman kaplı ve hiç kimse bir şey yapmıyor ne kadar garip. Seni yeneceğim duman!" demiş.

 

 

Ülkedeki hava kirliliğinine bilenen Roosegaarde, duman ve gazları sıkıştırarak Accerossize’de satılabilecek türde takılara çevirmeye başladı.

 

 

Halkın kentsel kirlilik ve hava kirliliği karşısındaki mücadelesinde destek vermesi için geliştirilen ve kirli havanın 1000 m3’ünü temizleyen şık yüzüğün tanıtımı yapıldı.