58 KİLOLUK DEV KARPUZ ŞAŞIRTIYOR

58 KİLOLUK DEV KARPUZ ŞAŞIRTIYOR


özel Tohumla üretilen Karpuzun Patenti Aliniyor


Genleriyle oynanmış tarım ürünlerinin ders çıkarması gereken haber geldi. Antalya, Manavgat’ta tarım işçiliği ve çiftçilikten hayatını kazanan Lütfü Ay, denemek için ektiği özel tohum ile ürettiği karpuzlarla olay oldu. Ay’ın yetiştirdiği karpuzlar devasa büyüklüğüyle görenlerin ağzını açık bırakıyor.

 

 

Karpuzlarını yetiştirirken sadece hayvan gübresi kullandığını söyleyen Lütfü Ay, Türkiye rekorunu kırdığı için çok mutlu olduğunu söyledi. Karpuzlardan en büyüğü 58 kilogram olarak tartıldı. Lütfü Ay, bahçesinde yetişen 48-58 kilogram civarındaki karpuzları için “Manavgat Timsahı” adıyla patent başvurusunda bulunacağını açıkladı.

Haberin duyulmasının üzerine Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdür Vekili Yeşim Tıravoğlu Demirtaş, Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu ve Ziraat Odası Meclis Başkanı Ömer Şahin, Lütfü Ay’ı evinde ziyaret etti. Üreticisinden bu dev karpuzlar hakkında bilgi alan Ziraat Odası Başkanı ve beraberindekiler şaşkınlıklarını gizleyemedi ve Lütfü Ay’ı böylesine cins bir karpuz üretmeyi başardığı için ödüllendirdi.

 

 

Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu; "En verimli topraklarla en çalışkan çiftçi birleşince, ortaya böyle ürünler çıkıyor. Gerçekten çiftçi kardeşimizle gurur duyuyoruz. Manavgat Ziraat Odamız bu karpuzların önümüzdeki yıl üretilmesi için çalışma başlattı. Manavgat karpuzu gerçekten Türkiye'nin en büyük ve en iyi karpuzlarından. Bunun en büyük örneği bu karpuzlardır. Lütfi Ay ve ailesini tebrik ediyorum. Gelecek yıl aynı karpuzdan üretim yapan çiftçilerimiz arasında büyük ödüllü yarışmalar bile düzenleyeceğiz" dedi.

 

  

 

Bakalım organik tarımda genetik yapısı ile oynanmış tohumlar bu hormonsuz karpuzu geçebilecek mi?