ÇALINMASI İMKANSIZ BİSİKLET

ÇALINMASI İMKANSIZ BİSİKLET


Sikiyorsa çalin Lan 


Havaların düzelmesiyle son birkaç aydır hunharca bisiklete binip keyif çatma fırsatı bulduk. İstanbul gibi keşmekeşi bol bir şehirde de olsa bu keyfi yaşamak kadar güzel çok az şey var. Bisiklete binmek, kilometrelerce gezmek pek güzel, pek keyifli ama bir de şu çalınma riski yok mu? İnsanın uykularını kaçırıyor… Yeni aldığı pahalı ve şekil bisikletinin havasını dahi atamadan ilk günden çaldıranlara ilaç niyetine bisiklet çalınması derdini neredeyse tamamen ortadan kaldıran yepyeni bir bisiklet tasarlandı.

 

Şilili üç endüstriyel tasarım öğrencisi, ürettikleri “The Yerka Project” isimli tasarım bisikletleriyle hırsızlar için çok kolay bir hedef olan bisikletleri güvende tutuyor. Projenin yaratıcısı üç genç, bisiklet hırsızlarından çok çektiklerini ve bu yüzden de böyle bir teknolojiyi geliştirmeye karar verdiklerini söylediler. Gençler şimdilik prototip olarak üretilen Yerka Project için geliştirdikleri sistemde; bisiklet kolçağı yerinden kolaylıkla çıkartılarak bisikletin gövdesinden pedallarına kadar uzanacak şekilde boydan boya ve sımsıkı bir şekilde kilitlenebiliyor.

 

Pahalı bisikletinizin çalındıktan yirmi yıl sonra kapınıza bir not ile iade edileceğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. O dediğiniz ancak yirmi yılda bir Trabzon’da olur.