INSTAGRAM’DAN KULLANICILARINA BÜYÜK KIYAK

INSTAGRAM’DAN KULLANICILARINA BÜYÜK KIYAK


Sen Her Şeyi Düşünürsün Instagram


Geçtiğimiz yıl Facebook tarafından bir milyar dolar gibi rekor bir ücretle satın alınan sevilen fotoğraf paylaşım platformu Instagram, yine markaları kayırmaya başladı.

 

Geçtiğimiz günlerde Instagram’ın bazı kodaman markalara uygulama içi reklam yaptırdığından ve ilerleyen günlerde bu reklamların daha da artacağından bahsetmiştik.

 

 

Uygulama içi reklamlara başlamadan önce dünyanın en büyük markalarıyla görüşmeler yapan Instagram, adam seçer gibi marka seçmiş ve sadece kendi istediği markalardan sponsorlu test reklamları almayı kabul etmişti. Açılışı Levi’s, McDonald’s ve Mercedes-Benz gibi markalarla yapan Instagram şimdi de seçmece karpuz gibi seçtiği markalara bir kıyak geçiyor. Instagram, reklam veren firmaların daha kolay analitik analizler yapabilmeleri için yeni özelllikler eklemeye başlıyor. Böylelikle markaların pazarlama ekibinde çalışanlar kendi Instagram kampanyaları hakkında net bir görünüm elde edebilecekler. Yeni eklenecek özelliğin ilk görüntüsü de paylaşıldı.

 

 

Instagram'ın dün yaptığı açıklamaya göre; yine seçmece usulü belirlenecek markalarla işbirliğine gidilerek eklenecek bu özellikler sayesinde ayrıntılı ve gerçek zamanlı ölçümlemeler yapabilmeleri sağlanacak. Instagram ofisinde açıklanmayan bir iş için elli kodcunun tahsis edildiği uzun süredir konuşuluyordu. Şimdi anlaşıldı ki; onca kodcu uygulamanın içerisine eklenecek yeni özellik olan Ölçümleme ve Raporlama üzerinde çalışıyormuş. Bakalım bu özellik ne kadar süre sonra tüm kullanıcıların kullanımına açılacak?