KADER MAHKUMLARI: KELEPÇEYLE TELEFON ŞARJ ETME QEYFİ

KADER MAHKUMLARI: KELEPÇEYLE TELEFON ŞARJ ETME QEYFİ


Ben Şarjda Tutuklu Kaldim


Gün içinde en az iki kere şarj etmek zorunda kaldığımız akıllı telefonlarımızdan nefret ediyor, ama onlarsız da yapamıyoruz. Birinci Dünya Problemleri listesinin zirvesindeki sarj meselesine bir türlü çözüm bulamayan dev teknoloji firmalarından Apple, Samsung, LG gibi markalar bir sürü yeni ürün ve uygulama üzerinde çalışmaya devam ediyor. Bu markalar arasında şarj konusunda en başarılı sonuç elde edeni şimdilik Motorola olsa da, Apple ile Samsung’un çok yakında bu problemi halledeceklerine inanıyoruz.

 

Sadece dev şirketler değil, bir dünya araştırmacı da çabuk biten şarj sorunu üzerine kafa yoruyor. Mesela; California Üniversitesi'nde teri emerek telefonu şarj eden bir teknolojik ürün üzerinde çalışılıyor. İlginç çalışmalardan bir tanesi de; Queen Mary University of London’da yapılıyor. Üniversitede görevli bir grup araştırmacı, sesten aldığı gücü elektriğe çeviren bir cihaz üzerinde çalışıyor.

 

Biz şarj sektöründeki gelişmeleri yakından takip ededuralım binbir türlü tasarım şirketi de yaratıcı fikirler üretmeye devam ediyor. İşte bunlardan biriyle karşınızdayız. Birbirinden cansız renkleriyle bileğinizde bileklik olarak kolunuza takıp, gezdirebileceğiniz ve her ihtiyacınız olduğunda yanınızda olan bir şarj aleti geliyor!

 

Q Designs simli bir tasarım firması, ‘Bileklik USB’ gibi bir şarj aleti tasarladı. QBracelet ismi verilen bu yeni şarj aleti hem erkek hem de kadınlar için tasarlanmış şık bir bilezik. Kelepçeye benzer görünümüyle, gümüş bir bileklik olarak kola takılabilen şarj aleti, Apple ve Android cihazlarlara uyumlu.