MUTLU EVLİLİĞİN FORMÜLÜ: OT

MUTLU EVLİLİĞİN FORMÜLÜ: OT


çift Terapisinin Pabucu Dama Atiliyor


‘’Ve sonsuza kadar mutlu yaşadılar’’ cümlesinin peri masallarının tozlu sayfalarında kaldığı, çoğu evliliğin şiddetli geçimsizlik adı altında can sıkıntısı, aldatma gibi sebeplerden ötürü boşanmayla sonuçlandığı, dağılan aile oranlarının mutlu olanları kat kat katladığı bir zamanda yaşarken nikah masasına oturmak cesaret istiyor. Evlilik terapistlerinin ve hayat koçlarının banka hesaplarını kabarttığı mutsuz evlilikler devrinde çözüm Amerikalı bir grup araştırmacıdan geldi.

 

 

90’ların sonunda başlayan araştırmada 634 evli çifti 9 yıl boyunca yakın markaj incelemeye alan Yale University, University of Buffalo ve Rutgers’daki bir grup araştırmacı, çiftlerin ayda üç kez veya daha fazla ot içtiği takdirde daha mutlu bir evliliğe sahip oldukları kanısına vardı.

 

 

Araştırmacılara göre ot içen çiftlerin evliliğinde aile içi şiddet vakaları yaşanmıyor, çiftler agresiflikten uzak mutlu insanlara dönüşüyor. Marijuana kullanımı aynı zamanda çiftlerin benzer hayat tarzlarını paylaştığını, fikir ayrılıklarına düşmediğini, kavga edecek sebep bulamadıkları için de ilişki durumlarının asayiş berkemal olduğunu gösteriyor.

 

Aynı araştırma Türkiye’de yapılsa, kadınların kavga edecek bir sebep bulabileceklerine gönülden inanıyoruz.