ÜNLÜ ŞARKILAR SHAKESPEARE USULÜ YAZILSAYDI

ÜNLÜ ŞARKILAR SHAKESPEARE USULÜ YAZILSAYDI


Edebiyat Dünyasina Yön Veren Şarkilar


Sizler William Shakespeare'i şair, oyuncu ve oyun yazarı olarak kodlamıştınız; değil mi? Biz de öyle kodlamıştık. Yanlış, çok yanlışmış meğer…

 

Wiliam Shakespeare, İngiltere'nin dünyaya sunduğu ilk pop yıldızıydı aslında. Bunu sizlere kanıtlayacak şimdilik tam 40 örneğimiz bulunmakta. Erik Didriksen'in elinden çıkma Tumblr blog'unda başkalarından duymaya alıştığımız büyük pop hit'lerini Shakespeare usulü görme fırsatı yakalıyoruz.

 

 

Pop Sonnets isimli sayfada; Blink-182, Backstreet Boys, Bon Jovi, Spin Doctors, Will Smith ve Village People gibi ünlü isimlerin milyonlara mal olmuş şarkılarının sözlerini adeta birer Shakespeare soneysiymişçesine okuyabiliyoruz. Her Perşembe günü yeni bir şarkı eklenen site sayesinde William Shakespeare'i dünyanın en büyük pop yıldızı olarak kodlamak işten bile değil.

 

 

İngiliz rönesansının en önemli isimlerinden biri olan Shakespeare'in pop şarkı yazımındaki kabiliyeti gerçekten de kelimelerle anlatılamayacak kadar iyi. On parmağında on marifet dedikleri bu olsa gerek.