APPLE YÜZÜNDEN EKONOMİSİ ÇÖKEN ÜLKE İSYAN ETTİ

APPLE YÜZÜNDEN EKONOMİSİ ÇÖKEN ÜLKE İSYAN ETTİ


"yedin Bizi Apple!"


Yeni telefonu iPhone 6 ile kendisine ait satış rekorunu kıran Apple, Bendgate skandalıyla uğraşmasına rağmen bir yandan da ülke ekonomileriyle kedinin fareyle oynadığı gibi oynayabiliyor. Yakında yeni iPad'ini bir lansmanla tanıtmaya hazırlanan teknoloji devi yüzünden oldukça zor anlar yaşayan ülkelerin belki de en birincisi Finlandiya.

 

Geçtiğimiz günlerde CNBC'de bir programa katılan Finlandiya Başbakanı Alexander Stubb, açtı ağzını yumdu gözünü. Ülkenin ekonomosine en büyük katkıyı yapan iki şeyin Nokia ve kağıt endüstrisi olduğunu söyleyen Stubb, ilk iPhone'un çıktığı 2007 yılından beri Nokia'nın baş aşağı düşüşe geçtiğini ve iPad'ler yüzünden de insanların kağıt kullanımında büyük bir azalma görüldüğünü belirtti. Geçtiğimiz yıl Microsoft tarafından 7.2 milyar dolara satın alınan Nokia, buna rağmen belini doğrultamamış ve firmada büyük çaplı işten çıkarmalar yaşanmıştı.

 

Finlandiya başbakanı her şeye rağmen geleceğe umutla bakıyor ve Apple yüzünden sekteye uğrayan ülke ekonomisinin en kısa zamanda eskisinden bile güçlü bir hale geleceğini düşünüyor. Geçmiş olsun Finlandiya!