1993: TÜRKİYE’DE KAYKAY

1993: TÜRKİYE’DE KAYKAY


Arşivlik Video İle Türkiye'nin Kaykay Sevdasinda Zamanda Yolculuk


Teknoloji ve kolay ulaşılabilirliğin yardımıyla günümüzde kaykay kültürü ile ilgili her şeye rahatça ulaşabiliyoruz. Dünyanın en ünlü kaykaycılarının videolarını Youtube'dan izlerken, en fiyakalı kaykay tahtasını internet üzerinden sipariş verebiliyor, en rahat kaykay ayakkabısını İstanbul'daki skate shop'lardan edinebiliyoruz. Fiziksel formda bu kültürle ilgilenmeyenler ise; bilgisayar oyunları sayesinde gerçeğe en yakın kaykay deneyimini yaşayabiliyorlar.

 

 

Ülkemiz genç kaykaycılarının Barbaros, Caddebostan ve Swiss Otel'in orada kaykayla kucaklaşmasına bir şekilde tanık olmuşsunuzdur. Günümüz gençlerinin ufak yaşta gönül verdiği bu kültürün 90'lardaki ulaşılabilirliğini ise pek azımız hatırlayabilir. İşbu video ile hem zamanda yolculuk yapma şansına hem de sayısı bir elin parmaklarından azıcık fazla olan kaykaycılarımızın görüntülerini izleme şansına erişeceksiniz.

 

İstikamet 1993. Oldschool kaykaycılarımızdan PJ Erhan ve arkadaşlarının NSD adı altında birleştiği bu video tam anlamıyla arşivlik bir çalışma. İzleyin, izletin. Tarih olmuş Ankara klasiği Akün Sineması'nı görün, etraftan geçen insanlar sayesinde dönemin yüksek bel modasına tanıklık edin, Barbaros'u 1993'te izleyin. Hem de Bad Religion – Come Join Us eşliğinde!