BREAK DANS, SÖRF VE KAYKAY OLİMPİYAT BRANŞI OLMAYA HAZIRLANIYOR

BREAK DANS, SÖRF VE KAYKAY OLİMPİYAT BRANŞI OLMAYA HAZIRLANIYOR


B boy'lar göreve


Çocukluğunu amuda kalkmaya ya da takla atmaya çalışmadan geçiren yoktur herhalde. Ekstrem spor merakı küçük yaştan başlayan ve yıllar boyu azalmayanları sevindirecek bir haber için Paris’e bağlanıyoruz.

3796134461_b086f97711_obboylilou

2024’te Paris’te gerçekleşecek Olimpiyat oyunlarını hazırlayan komite, Uluslararası Olimpiyat Komitesi’ne içerisinde break dans ve sörf gibi dalların yer aldığı dört farklı kategoriyi programına dahil etmesi için önerdi.

Komiteden yapılan açıklamaya göre Paris 2024 organizatörleri, 2020’den itibaren ev sahibi kentlere verilen olimpik programa yeni branşlar önerme hakkını break dans, sportif tırmanış, kaykay ve sörften yana kullandı. Sportif tırmanış, kaykay ve sörf, Tokyo 2020 Organizasyon Komitesi’nin teklifiyle ilk kez olimpiyat programına dahil edilmişti. Break dans ise 2018 Buenos Aires Gençlik Olimpiyatları’nda yer almıştı.

Konuyla alakalı kararını 2020’nin sonuna kadar vermek zorunda olan Uluslararası Olimpiyat Komitesi, eğer bu teklifi kabul ederse yıllardır alışık olduğumuz olimpiyatlardan çok daha renkli ve kapsayıcı bir spor organizasyonu izleyeceğiz.