APPLE’IN HİÇ OLMADIĞI KADAR FAKA BASTIĞI AN: IOS 8

APPLE’IN HİÇ OLMADIĞI KADAR FAKA BASTIĞI AN: IOS 8


Gelen Gideni Aratirmiş


iPhone 6 eğildi büküldü tartışmalarından sonra işletim sistemi iOS’un son versiyonu iOS 8’in de pek çok hatayla piyasaya sürülmesi Apple’ın başını oldukça ağrıttı.

 

 

Apple’ın yıllardır piyasaya sürdüğü yazılım güncellemeleri arasında en yetersizi olarak görülen iOS 8, bir çok konuda sınıfta kaldı. Öyle ki pek çok kullanıcı iOS 8’e hiç bulaşmamayı tercih edip iOS 7 limanına sığınmaya devam etti. Genellikle nerd’lerden oluşan arkadaş ortamlarında konu bulunamayınca atılıp tutulmaya başlanan iOS 8’e bir tokat da resmi kaynaklardan geldi. Uygulamaların performansını ölçen Crittercism, iOS 7 ile iOS 8 işletim sistemlerinin karşılaştırmasını yaptı. iOS 7’nin ilk çıktığı zamanlarda kullanılan uygulamaların ne sıklıkta çöktüğünü iOS 8 rakamlarıyla karşılaştıran site acı gerçekleri dünyayla paylaştı.

 

 

Buna göre iOS 8’in çıktığı ilk dönemde uygulamalarda yaşanan çökmeler iOS 7’ye göre %60 daha fazla. Büyük yazılımlarda tamamen sorunsuz çalışan işler yapmak zor olsa da Apple’ın iOS 8’le ortalamanın çok çok altında kaldığı bir gerçek. iOS 9’un çıkmasına daha uzun bir süre olduğunu varsayarsak iOS 8’le daha çok işimiz var gibi görünüyor.