CENTİLMENLER İÇİN TINDER GELDİ

CENTİLMENLER İÇİN TINDER GELDİ


Gelsin Jilet Delikanlilar


Seneler önce başlayan ve ne yazık ki hala ekranlarda görüntü kirliliği yaratmaya devam eden çöpçatan programlarının teknoloji ile buluşmuş hali olan Tinder ve benzeri flörtöz uygulamalar amaçlarını çoktan aşmış durumdalar… Tek gecelik ilişkiye ulaşmanın Tinder ekranını sağa kaydırmak kadar kolay olduğu modern zamanı kabullenmek istemeyenler yaşadı. Cary Grant’in yelekli takım elbisesi, fötr şapkası, elinde pembe şampanyası ile Deborah Kerr’e usulüne uygun kur yaptığı zamanları özleyen Josh Wittman, yepyeni bir uygulama yarattı.

 

 

Dapper isimli uygulama, erkeklerden centilmenlik teminatı istiyor. Yalnızca romantizm peşinde olup, ilk buluşmada yatağa atlamayan, Kuruçeşme gece kulüplerindeki odunlar gibi dikilmeyen ve az da olsa dans etmeyi becerebilen centilmenleri kabul eden Dapper, kullanıcıları hakkında bilgi sahibi olmak için öncelikle Facebook bilgilerini kullanıyor. Yaşadığı yere ve ilgi alanlarına göre kullanıcılarını eşleştiren Dapper, ilk buluşma mekanına da kendisi karar veriyor. Buluşmadan önce mesajlaşmaya izin vermeyen ve yüz yüze iletişimi destekleyen Dapper, buluşma başına kadınlardan 9 dolar, erkeklerden 19 dolar alıyor ve bunun karşılığında ilk içkileri ısmarlıyor.

 

Flörtöz uygulamanın seçkin kalabilmesi için elinden geleni yapıp gerisini kadere bırakan Dapper, Tinder'ın kuru kalabalığını süzgeçten geçirip, gerçekten aşkı arayanlara rafine bir ortam sağlıyor.