FLICKR DEVASA FOTOĞRAF TEZGAHINI AÇIYOR

FLICKR DEVASA FOTOĞRAF TEZGAHINI AÇIYOR


Gizlilik Ayarlarinizi Kontrol Etmeyi Unutmayin


Dünyanın en büyük fotoğraf sitelerinden, sevgili hipster’larımızın ikinci adresi Flickr’ın milyonlarca üyesinden biriyseniz, sıradaki haberimiz sizi oldukça yakından ilgilendiriyor.

 

 

İnsanların fotoğraflarını gönül rahatlığıyla yükleyip paylaştığı site, elindeki 50 milyon küsür işten kataloglar hazırlayıp satışa sunacağını açıkladı. Elde edilen gelir ise tamamen şirkete kalacak ve eser sahiplerine bir bardak soğuk su ikram edilecek.

 

Hemen belirtelim sitenin gizlilik ayarlarında “Non-Commercial”, yani ticari işler için kullanılamaz seçeneği yer almaya devam edecek. Bu seçeneği işaretleyen kullanıcıların işleri hiçbir şekilde satışa çıkarılmayacak. Kullanıcılar bu durumun işlerinin daha çok insana ulaşmasını sağlayacağı konusunda hemfikir olurken, bazıları ise işlerinin baskılanıp satışa sunulacağı fikrinden rahatsız olduklarını belirtiyorlar.

 

Flickr’ın kurucu ortaklarından 2008’de şirketten ayrılan Stewart Butterfield, bu durumu sineğin yağını çıkarmak olarak gördüğünü söyledi. Flickr’ın bu uygulamaya başlamadan önce kullanıcıları gizlilik ayarları konusunda son bir kez uyarıp uyarmayacağı ise bilinmiyor, bu yüzden Play Tuşu olarak biz uyarımızı önceden yapıyoruz, gerisi size kalmış.