WHATSAPP’TAKİ MAVİ TİKTEN KURTULMANIN YOLU

WHATSAPP’TAKİ MAVİ TİKTEN KURTULMANIN YOLU


Play Tuşu'ndan Bir Amme Hizmeti Daha


Son Görülme a.k.a. Last Seen özelliğiyle nice sevgili kavgası başlatan, mavi tik ile ilişkinin temellerini sarsan, mavi tikin sola kaydırılmasıyla mesajın kaçta okunduğunu göstererek ise yuva yıkan WhatsApp, geri vitese geçti. Uygulamanın yazılımcılarının güven problemi yaşayan ve mütemadiyen kavga eden bir çift olduğundan şüphelendiğimiz WhatsApp, senelerdir kullanıcılarının aşk hayatıyla oynuyor. 

 

 

 

Eskiden "Evde misin? Beni ev telefonundan ara" şeklinde gelişen sevgili kavgaları, WhatsApp'ın 2009'da hayatlarımıza girmesiyle yerini, "Bana erken uyudum dedin, mesajıma cevap vermedin; ama gece 03:32'de online olmuşsun! Kiminle konuşuyordun?" gibi kavgalara bıraktı. Son olarak mavi tik özelliği ve mesajın kaçta okunduğunu göstermesiyle altın vuruşu yapan WhatsApp, sevgililerin kavga edip kendisine duygusal tazminat davası açması üzerine mavi tik sorunsalına Android'in 2.11.444 beta sürümü ile son verdi. Şu an sadece Android kullanıcıları için mevcut olan güncelleme sayesinde Ayarlar>Gizlilik'e girdikten sonra Okundu Bilgisi'ni devre dışı bırakarak mavi tikten kurtulabiliyorsunuz. 

 

 

Güncellemeyi yalnızca Android kullanıcılarına mümkün kılan ve iOS'a üvey evlat muamelesi yapan WhatsApp'ı esefle kınıyoruz.