70’LERİN EFSANEVİ MOOG SYNTHESIZER’LARI GERİ DÖNÜYOR

70’LERİN EFSANEVİ MOOG SYNTHESIZER’LARI GERİ DÖNÜYOR


70 Milyon Synth Fetişisti Sokağa Döküldü


Elektronik müziği canından çok sevenleri ve enstrüman almak istediğinde tüm servetini dökebilecekleri çok sevindirecek ve gerçekten önemli bir haberimiz var. Synthesizer’ın kral kuruluşu Moog, 70’lere damgasını vuran üç modelini sınırlı sayıda üretecek. Arşivcilik alışkanlığını biraz da nakit parayla destekleyebilecek tüm müzik severler için fazlasıyla sevindirici bu gelişmenin karşımıza çıkarmaya hazırlandığı modeller ise System 55, System 35 ve Model 15.

Günümüzde boyut olarak iyice ufalan synth’lerin mega boy olduğu günlerin en saygıdeğer üyelerinden olan modeller, 1970’lerde çizilmiş planlarına uygun şekilde birebir üretilecekler. Büyük kabinleri yardımıyla sesleri kendi bünyesinde muhafaza ederek yayılmasına imkan sağlayan efsanevi synthesizer’lar, artık soyu tükenmeye yüz tutmuş bir jenerasyonun en nadide temsilcileri sayılabilerler.

18 dakikalık bir mini belgeseli de yanında hediye getiren bu gelişme sayesinde Moog’un yaratıcısı Herb Deutsch ve müzisyenlerin yorumlarıyla synthesizer tarihi dersi alıyoruz.

55 adet üretilecek System 55’ı  35.000 dolar, 35 adet üretilecek System 35’ı 22.000 dolar, 150 adet üretilecek Model 15’i ise 10.000 dolar karşılığı satın alabileceğiz.