GÜNLÜK ORTALAMA GELİRE GÖRE İNSANLARIN ÖĞÜNLERİ

GÜNLÜK ORTALAMA GELİRE GÖRE İNSANLARIN ÖĞÜNLERİ


Varlık Ve Yokluk Arasındaki Kalın Çizgi


Hükümetimize sorsak ekonomimiz süper, enflasyon deseniz “O da nesi?” cevabını almamız kuvvetle muhtemel. Peki bırakın ayın sonunu getirmeyi, bir tabak yemek bulamayan insanlarımızın hali nice olacak? Açlıkten ölmek kadar acı bir ölüm sebebi olabilir mi? Kiminin aile geçindirdiği asgari ücretin şanslı azınlık tarafından 1 dakikada harcanabildiği, zengin ve yoksul arasındaki uçurumun gün geçtikçe Everest halini aldığı bir ülkede hangi ekonomiden bahsediyoruz ki?

Amerika: Cheeseburger 4.90 dolar

 

Brezilya: Muz 1.23 dolar

 

İngiltere: Konserve balık 9.47 dolar

Günün sonunda ise şükredebilmek büyük bir erdem. Bu sadece bizler için değil, tüm dünya ülkelerinin insanları için geçerli. Tıpkı bizim ülkemizde olduğu gibi belirli ortalamalarda yokluk çeken insanların bir tabak yemeği bile bulamadığı bir dünyadan bahsediyoruz. Fotoğrafçı Stefen Chow ve ekonomi uzmanı Hui-Yi Lin’in 2010’dan beri sürdürdüğü ortak projesi The Poverty Line da bu durumun farkındalığıyla hedef tahtasını tam 12’den vuruyor.

İsviçre: Makarna 10.25 dolar

 

Çin: Ekmek 0.99 dolar

 

Hindistan: Lahana 0.60 dolar

Dünyanın farklı ülkelerinde yaşayan insanların günlük ortalama gelirlerini ve enflasyon oranını hesaba katarak onların ekonomik güçlerinin yettiği öğünleri fotoğraflayan ikili ortaya fazlasıyla çarpıcı manzaralar çıkarıyor.

Bugüne kadar 6 farklı kıtadaki toplam 24 ülkenin öğün şeceresini çıkaran Chow ve Lin’in ideal bir dünyada bu projeyi bir daha gözden geçirebilmeleri en büyük dileğimiz.