ÜNİVERSİTE GENÇLİĞİ MASAYA YATIRILDI

ÜNİVERSİTE GENÇLİĞİ MASAYA YATIRILDI


Kampüsün Nabzı tutuldu


Bir üniversite öğrencisi ayda ne kadar harcıyor? Üniversite öğrencilerinin yüzde kaçının sevgilisi var?

Gençlik ile yetişkinlik arasında tampon bölge görevi gören üniversite yıllarının kimisi tadını çıkarıyor, kimisi gözlerinden bir damla yaş süzülerek hatırlıyor, kimisi ise o yıllara kavuşmak için ruhunu şu anda test kitaplarına satıyor. Herkesin bir şekilde ilişik kurabildiği üniversite yaşamı ile ilgili ülkemizde yapılan en kapsamlı araştırmalardan biri olan Kampüsün Nabzı sonuçları açıklandı.

Araştırmanın en büyük sonuçlarından biri, aylık harcama miktarı. Araştırmaya göre bir üniversite öğrencisi aylık ortalama 613 TL harcıyor. Öğrencilerin en büyük harcama kalemi yeme-içme olarak gözüküyor.

Üniversite öğrencilerinin yüzde 56’sı cep telefonundan, yüzde 38’i internetten asla vazgeçemeyeceğini söylüyor. Gençlerin çoğu akıllı telefon kullanıyor ve telefonlarını 2-3 senede bir değiştiriyor. Markaları takip etmek için öğrencilerin yüzde 68’i sosyal medyayı kullanıyor.

Üniversite gençliğinin üçte biri ayrı evde yaşıyor. Maalesef yurdumuzun kampüslerinin havasında aşk kokusu yayılmıyor. Araştırmaya katılan öğrencilerin verdikleri cevaplara göre, gençlerimizin sadece yüzde 38’nin sevgilisi var.

İlk 2013 yılında gerçekleşen araştırma, 9 ilde 22 devlet ve vakıf üniversitesinde gerçekleştirildi.