KADINLARIN GÖĞSÜNÜ REKLAM PANOSUNA ÇEVİREN ŞİRKET

KADINLARIN GÖĞSÜNÜ REKLAM PANOSUNA ÇEVİREN ŞİRKET


Rusya ve reklamcılık


Anlamadığımız ülkelerde Japonya’yı takip eden ve genelde ekside seyreden hava sıcaklığı ya da onunla savaşmak için tüketilen votkanın fazlalığından değişik kafalar yaşayan Rusya, reklamcılık alanında deneysel arayışlara girdi. Kızıl Meydan, votka, Rus ruleti ve twerk sanatına güzide katkılarıyla ünlü ülke, sağduyu konusunda dünya markası olmadığını kanıtladı.

Tittygram isimli şirket, reklam panolarının modasının geçtiğini, internet reklamlarının lalettayin olduğunu düşünüyor ve “Seks satar.” sloganının sınırlarını zorlamaya karar veriyor. Mart sonunda Ulyanovsk şehrinde yeni ofislerini açan şirket, kadınların göğüslerini kendilerine günde 88 dolar ödeyerek reklam panosuna çeviriyor. Tittygram’da maksimum 35 kelimeye ulaşan reklam bedeli ise 7 ile 10 dolar arasında değişiyor.

Geçtiğimiz yıl Rusya’daki bir reklam ajansı kamyonet üzerine göğüs baskılı reklamlarıyla yaklaşık 500 trafik kazasına sebebiyet vermişti. Reklamcılık olayını belli ki yanlış anlayan Rusya’nın biraz etik duyarlılık ve sağduyu edinmesini temenni ediyoruz…