RICH KIDS OF INSTAGRAM’IN YENİ SAKİNLERİ

RICH KIDS OF INSTAGRAM’IN YENİ SAKİNLERİ


Görgüsüzlük bizim işimiz


Dünyanın en yaygın dilinin Mandarin Çincesi olduğu gerçeğini çürüten Rich Kids of Instagram, dünyanın dört bir köşesinde üzerinde kıymetli gül cemallerin olduğu banknotlar aracılığıyla anlaşıyor. Lügatlarında “görgü” kelimesi olmayan RKOI, ana dil olarak dolar konuşuyor, akıcı bir aksanla diğer para birimlerini de şakıyor ve ağızlarındaki gümüş kaşığın tadını hunharca çıkarıyor.

Bir ekmeğin kaç Lira olduğundan bihaber olan ve asgari ücretin bir şehir efsanesinden ibaret olduğunu düşünen Rich Kids of Instagram, sınır tanımıyor ve ‘RKOI’ hashtag’iyle dünyaya yayılıyor. Sonunda bu trendi Meksika da yakalıyor ve ülkenin yarısından fazlası yoksulluk sınırında yüzerken, onlar şampanya ile yıkanıyor. 2014’te bulunduğu geminin 15. katından atlayan ve tarih yazmaya çalışırken Atlantik Okyanusu’nun serin sularında kaybolan Alberto López Amores, Meksikalılar’ın ‘mirreyes’ diye tanımladıkları kesimin resmini çiziyor.

‘Kralım’ anlamına gelen mirreyes, “Vakit nakittir.” sözüne inanıyor ve trafiğe takılmak yerine helikopter ile ulaşım sağlıyor. Saatlerini zaman öğrenmek için değil pırlantalarını sergilemek için kullanan Meksika’nın zengin çocukları, Erikli damacanalarını Dom Pérignon ile dolduruyor ve alkolün yarattığı harareti de Armand de Brignac ile gideriyor.