TARANTINO’DAN 70’LER DÖNEM FİLMİ Mİ GELİYOR?

TARANTINO’DAN 70’LER DÖNEM FİLMİ Mİ GELİYOR?


Onuncu filmde kulvar değişiyor


Lyon’da gerçekleşen Lumière Festival’de gösterilen Butch Cassidy and the Sundance Kid’i sunarak festivale katılan Quentin Tarantino, 1970’ler dönemiyle ilgili çok yoğun araştırmaların içinde olduğunu, fakat bu araştırmaların nasıl bir projeye katkıda bulunacağını tam olarak bilmediğini söyleyerek, kafaları tatlı tatlı karıştırdı.

2012-celebs-topic-quentin-tarantino

Döneme olan tutkusunu bütün konuşmasında tekrarlayan Tarantino, "Belki bir kitap yazarım, belki de bir dönem belgeseli çekerim, belli mi olur?” diyerek projenin gizemini korumaya devam etti.

1994 yapımı Pulp Fiction ile ödüllere doyamayıp sonrasındaki dönemde Kill Bill serileri ve Death Proof dışında bütün eleştirmenlerden pekiyi notu almayı tekrarlayan usta yönetmen, araştırması için sadece 70’lere ait filmler izlemekle kalmadığını, bol bol inceleme ve dönem eleştirisi de okuduğunu belirtti. Tarantino’ya bu yolda ilham veren çalışmalardan biri ise Mark Harris’in Pictures At A Revolution: Five Movies And The Birth Of The New Hollywood isimli kitabı… Haydi herkes The Prestige izledikten sonra Tesla Google’larcasına bu kitabı araştırmaya başlasın, Google’lamak bizden, buyurun buradan satın alın veya şuradan kritikleri okuyun.

Güzel şeyler göreceğiz; ama bakalım ne göreceğiz?