BU TRAINSPOTTING 2 SİZE NE ETTİ?

BU TRAINSPOTTING 2 SİZE NE ETTİ?


Choose Torrent!


Aylardır bütün haberlerini, fragmanlarını, fotoğraflarını neşeyle, merakla ve sabırsızlıkla verdiğimiz Trainspotting 2, herhangi bir değişiklik olmadığı takdirde Türkiye’de vizyona girmeyecek.

Evet yanlış duymadınız, önce bir sakin olun konuşalım. Ya da olmayın ya, bu biraz ayıp çünkü. Sakin olmayalım da konuşalım.

Trainspotting2Poster

20 yıllık eski dostları bir araya getiren sinema tarihinin en bağlayıcı, en etkileyici filmlerinden birinin devam filmini izlemek mi istiyorsunuz? Çok şey istiyorsunuz canım, o kadar da demedik.

Eğer !f İstanbul’da biletleri sabahın 10’unda kapış kapış tükenen galasına katılma şansına erişemediyseniz, “Amaan zaten 1 hafta sonra da vizyona girecek normal sinemada gider izlerim” dediyseniz, şimdi kafaları duvarlara vurma vaktidir.

Durun, vurmayın o güzel kafalarınızı duvarlara. Onlar bize lazım, hiç olmadığı kadar. Bu durum, biz sinemaseverlerin suçu değil.

Yeni Recep İvedik filmine 5 salon açıp Martin Scorsese’nin Silence’ına yer vermeyenlerin, erteleyenlerin suçu.

Lars von Trier’in Nymphomaniac’ını fazla müstehcen bulup Türkiye’de gösterimini yasaklayanların suçu.

Nymphomaniac’ı yasakladınız, Silence’ı ertelettiniz, Trainspotting 2’yi yedirtmeyiz!

(Yediler…)

Biraz nostalji, 20 yıllık sorulara cevap bulmak ya da sadece sevilen ve merak edilen bir filmi izlemek düşündüğümüz kadar olası ve kolay değil.

Bir değil, iki değil kim bilir kaç neslin favorisi T2’nun vizyona sokulmaması için henüz mantıklı bir sebep verilmedi, çünkü öyle bir şey yok.

Biz tahmin edelim,

1- Gençlere kötü örnek olma ihtimali

2-Uyuşturucu güzellemesi -ki aslında uyuşturucunun yıkıcı etkisini betimliyor- yapıyor kanısı

Hadi canım!

Her gün bin bir fantastiklikle güne başladığımız bir ülkede yaşamaya, kültür sanata tutunmaya çalışıyoruz. Ancak onu da tam anlamıyla yapamıyoruz.

Umarız ki Warner Bros. T2’nun neden gösterime girmeyeceğine dair yakın zamanda elle tutulur bir açıklama yapar.

Biz seçtik. Hayatı, hayatta kalmayı ve hayatımıza kendimiz yön vermeyi seçtik. Bir de Trainpotting 2’yi izlemeyi seçtik; ancak bu tercihimiz bu gidişle yine malum ortamlardan karşılık bulacak gibi gözüküyor.