BEYOĞLU SİNEMASI KAPANIYOR

BEYOĞLU SİNEMASI KAPANIYOR


Bir tarihe elveda...


Venüs, Lale, Saray ve Emek’le başladı Beyoğlu, tarihi dev ekranlarını yitirmeye; sıra geldi Beyoğlu Sineması’na…

İstanbul’un İstanbul olduğu, sinemanın tatlı baharını yaşadığı zamanlardan kalan bağımsız sinema salonu, Halep Pasajı içerisindeki yerini bu ay sonu sessiz ve renksiz bırakacağını duyurdu. Yani Beyoğlu Sineması, 30 Haziran’da kapanıyor.

Beyoglu_Sinemasi

Benzer veya farklı sebeplerle; ama genelde aynı “desteksizlik” gerçeği etrafında sıra sıra kepenk indiren tarihi sinema salonları ve bu bir bir gidişlerin ardından siniri ve hüznüyle bakakalan bizler… Gel gelelim, Beyoğlu’nun damarlarından birini daha yitirişinin sebebine: “Tekelleşen dağıtım ve gösterim zincirleri arasında, sabit giderlerin karşılanamaması ve sponsor arayışının da bir sonuç vermemesi.”

Hatırlarsanız 2013 yılında da yine benzer nedenlerle kapanma noktasına gelen Beyoğlu Sineması, sonrasında Başka Sinema’nın desteğini alarak hayatına devam edebilmişti. Ancak geçtiğimiz 4 yılda, sponsor namına elle tutulur başka bir gelişme kaydedemeyen salon, 1989’da açılan kapılarını bu ay sonu ne yazık ki kapayacak. Bizim anlayamadığımız, nasıl oluyor da bu kadar büyük marka ve öylesine büyük sponsorluklar havada uçuşuyorken biri de demiyor ki ben Beyoğlu Sineması’na destek olayım? Neden kimse demiyor?