CHRIS CORNELL’İN KIZINDAN BABALAR GÜNÜ MEKTUBU

CHRIS CORNELL’İN KIZINDAN BABALAR GÜNÜ MEKTUBU


Gel sen ne çektiğini bir de ona sor!


Geçtiğimiz ay aramızdan ayrılan grunge devi Chris Cornell’in 12 yaşındaki kızı Toni Cornell, Pazar günü babasının Facebook hesabından dokunaklı bir açık mektup paylaştı. Baba-kız anılarından, onu ne kadar özlediğinden ve yokluğunun bile ona nasıl güç verdiğinden bahseden Toni Cornell, tam da hayal edebileceğimiz gibi Chris Cornell’in ne kadar ilgili ve karakterli bir baba olduğunun altını çiziyor.

chris-cornell-tonicornell

Biz mektubu baştan sona çevirdik, dilerseniz orijinali de tam burada.

“Babacığım,

Seni ne kadar çok sevdiğimden ve benim için ne denli anlam ifade ettiğinden başlamak istiyorum. Sen ardından her daim baktığım biri, idolümsün. Her zaman benim için vardın. Her gün beni daha da ileriye ittin ve hala da yapıyorsun.

Ne zaman ağlasam ya da gideceğim hiçbir yol olmadığını hissetsem senin sesini duyuyorum, “Böyle üzgün olma fıstık. Endişe sadece zaman kaybıdır, ben iyiyim.”

Her zaman söylediklerini kalbime aldım. Belki de söylediğin her şey çok zekice olduğu içindir.

Ne zaman bir turneden eve dönsen bütün saatlerini bizimle geçirirdin. Ne kadar yorgun ya da ne kadar zaman dilimi boyunca yolculuk etmiş olsan da, bizim için oradaydın.

Ne zaman hasta olsam benimle ilgilenir; sarılır, kucaklar ve öperdin. Hasta olup olmamayı umursamaz, ateşimin düştüğüne emin olana kadar, gece boyu yanımda kalırdın. Ve eğer ateşim düşmemişse beni uyandırıp ilacımı verirdin. Gözlerimi açar, seni görür ve daha iyi hissederdim.

Bir sürü anımız var; fakat favorilerimden biri bu yılın başlarında ben uçak sonrası sersemliği yaşarken beraber Purple Rain’i izlememizdi. BHH’de kalıyorduk ve ben izleyecek bir film bulmaya çalışırken odama geldin.

‘Purple Rain’e ne dersin?’ dedin. Her zaman fikirlerine güvenirdim. Hemen filmi açtım ve anında aşık oldum. Sonra senin favori şarkın, The Beautiful Ones’a geçtik. ‘Bu şarkı o kadar özel ki, herhangi bir türe bile ait değil. Ben henüz 20’lerimdeyken bunu sinemada izlemiştim. Ve birkaç adam bu sahneye ve şarkıya kahkahalarla gülmeye başladı, çok sinirlenmiştim.’ diye anlattın.

Sonra ben de bu şarkıya aşık oldum ve tekrar tekrar dinlemeye başladım.

Aramızdaki özel bağ, her zaman sanatla buluşuyordu. Şiirler, kitaplar, müzik, yazı yazmak… İkimizin de bu konulara aşkımız karşılıksız.

Şimdi kim beni Purple Rain gibi filmlerle ya da The Beautiful Ones gibi şarkılarla tanıştıracak? Bundan sonrasını kendi başıma bulabilmeyi umut ediyorum; çünkü beni çok güzel yetiştirdin.

Hala burada olduğunu biliyorum, bu soğuğun ardında hissettiğim sıcaklık, sensin.

BÜTÜN DÜNYADAKİ EN İYİ BABA SENSİN. Ve biliyorum ki, eğer böyle beklenmedik bir olay olmasaydı hala birlikte sarılıp Purple Rain izliyor olurduk.

Seni seviyorum ve çok özlüyorum Baba, özel olarak kutlanmak üzere sana ait ayrı bir günü hak ediyorsun; çünkü birinin sahip olabileceği en iyi baba sensin. Babalar günün kutlu olsun!”