ROBERT RODRIGUEZ’İN YENİ FİLMİ ALITA’DAN YENİ BİR FRAGMAN

ROBERT RODRIGUEZ’İN YENİ FİLMİ ALITA’DAN YENİ BİR FRAGMAN


Genç bir kızın ruhuna sahip bir cyborg mu!?


2014 yılında çekilen Sin City‘nin ikinci filminden beri beyaz perdedeki sessizliğini koruyan Robert Rodriguez, aksiyonu bol, distopik bir filmle sinemaya geri dönüyor. Bir manga uyarlaması olan Alita: Battle Angel‘ın ilk fragmanı yayınlandı.

alita

Yukito Kishiro‘nun hem yazıp hem de çizdiği Battle Angel Alita, gelecek zamanda geçen bol aksiyonlu bir bilim kurgu filmi. Hafızasını kaybetmiş bir şekilde gelecekte uyanan cyborg Alita’nın hikayesini anlatan filmde Alita, aslında bir cyborg olsa da eskiden yaşamış birinin ruhu cyborg yumurtasının içerisine hapsolmuştur. Türünün tek örneği olan Alita’nın, kimse de olmayan dövüş kabiliyetleri ve önüne geçilemez bir kuvveti vardır. Alita, geçmişini ararken aynı zamanda onu ele geçirmek ve ondan faydalanmak isteyen kişilerle de mücadele etmek zorunda kalacaktır.

Hikaye çok standart olsa da film hem bir anime uyarlaması olması hem de yönetmen koltuğunda Robert Rodriguez’in oturmasıyla beklentileri karşılayacak, hatta üzerine bile çıkabilecek gibi gözüküyor. Yapımcılığını James Cameron ve Jon Landau üstlendiği, senaryosunu ise animenin yazarı Yukito Kishiro‘nun yazdığı filmin oyuncu kadrosunda ise başrolde Rosa Salazar, Christoph Waltz, Jennifer Connelly ve Mahershala Ali bulunuyor. Görsel yönden gayet doyurucu olan fragmanın yanı sıra, dövüş koreografileri de oldukça tatmin edici gözüküyor.

Filmin dünya genelinde belirlenen vizyon tarihi 20 Aralık 2018. Türkiye’de vizyona girip girmeyeceği ise henüz belli değil.

alita2