LÁSZLÓ NEMES’İN YENİ FİLMİ SUNSET’TEN UZUN FRAGMAN YAYINLANDI

LÁSZLÓ NEMES’İN YENİ FİLMİ SUNSET’TEN UZUN FRAGMAN YAYINLANDI


Ödül canavarı geliyor


3 yıl aradan sonra yeni filmi Sunset‘le geri dönen László Nemes‘in, Venedik ve Toronto Film Festival‘lerinde gösterilecek olan filminden doyurucu bir fragman yayınlandı.

sunset

László Nemes ilk filmi Son Of Saul’la 2015 yılında ortalığı birbirine katmıştı. Cannes‘da Büyük Jüri Ödülü‘nün yanı sıra, Yabancı Dilde En İyi Film Oscar ve Altın Küre ödüllerini de evine götürmüştü. 1913 yılında Budapeşte’de geçen film, I. Dünya Savaşı öncesinde, Budapeşte’de yaşayan bir kadının hayatından kesitler sunacak. Beklentiler yüksek. Eğer siz de ilk çektiğiniz uzun metraj filmle Cannes, Altın Küre ve Oscar ödülü alsaydınız, ikinci filminizi çekmeniz oldukça gergin ve zor bir süreç olurdu.

Yeni yayınlanan İngilizce altyazılı fragmanda, sanat yönetimi ve prodüksiyon harika gözüküyor. İçinde bulunduğu dönemin başarılı bir şekilde yansıtıldığı filmin fragmanında tempo ara ara yükselirken, tansiyon ve gerginlik dozu da tam kıvamında gözüküyor. Filmin başrolü, yönetmenin Son of Saul’de birlikte çalıştığı Juli Jakab’a emanet. Jakab’a eşlik edenler arasında Vlad Ivanov, Susanne Wuest ve Björn Freiberg gibi isimler bulunuyor. Senarist kadrosunda ise yine yönetmenin Son of Saul’de birlikte çalıştığı Clara Royer ve Son of Saul’un kurgucusu olan Matthieu Taponier bulunuyor.