JEAN-MICHEL BASQUIAT’NIN HAYATI MÜZİKAL OLUYOR

JEAN-MICHEL BASQUIAT’NIN HAYATI MÜZİKAL OLUYOR


Sokaklardan Broadway'e


Sanat dünyasının kendine has karakterlerinden birine sahip olan, genç yaşta kaybettiğimiz isimler kuşağında yer alan Jean-Michel Basquiat’nın sanat kariyeri Broadway’e taşınıyor.

1920

The Late Show With Stephen Colbert orkestrasının başında bulunan Jon Batiste’in hayata geçireceği ve Tony ödüllü John Doyle’un yönetmenliğini üstleneceği proje, ünlü sanatçının kişisel ve sanat yaşamından önemli anları sahneye taşıyacak. Projeyle ilgili “İnsanların bu gösteriyi izledikten sonra yaratım sürecine başlamak için ilhamla dolmasını istiyorum. Onların sadece Jean-Michel Basquiat’yı bir yenilikçi olarak değil, aynı zamanda onun yaratıcı sürecinin içsel heyecanını hissetmelerini ve kendi yaratıcılıklarını derinleştirip keşfetmelerini istiyorum.” açıklamasını yapan Batiste, Jean-Michel Basquiat’nın kardeşleri Lisane ve Jeanine Basquiat ile görüşüp onları ikna etmeyi de başarmış.

Basquiat’nın koleksiyonuna ve kişisel arşivine ulaşma hakkına sahip olan müzikalin yapımcıları Alan D. ve Barbara Marks, henüz projeyle ilgili bir detay paylaşmadı. Ama sanatçının ailesiyle birlikte hareket edilmesi ve projenin Basquiat’nın kişisel arşivinden hayata geçecek olması bile heyecan verici.