STANLEY KUBRICK FİLMLERİNİN MÜZİKLERİNE ADANMIŞ BİR KONSER

STANLEY KUBRICK FİLMLERİNİN MÜZİKLERİNE ADANMIŞ BİR KONSER


Stanley Kubrick’s Sound Odyssey


Hayatımıza ve sinema dünyamıza kattığı birbirinden güzel filmlerle ayrı bir yerde olan Stanley Kubrick anısına usta yönetmenin filmlerinde kullandığı bestelerin yeniden yorumlanacağı bir konser serisi düzenleniyor.

pjimage-4

Los Angeles’taki Walt Disney Concert Hall’da gerçekleşecek Stanley Kubrick’s Sound Odyssey isimli konser serisi; usta yönetmenin 2001: A Space Odyssey, A Clockwork Orange, The Shining, Barry Lyndon ve Eyes Wide Shut gibi filmlerinin müziklerine yer verecek ve üç gün üst üste gerçekleşecek. Bu özel akşamın sunucusu ise Kubrick’in A Clockwork Orange filminde Alex rolü ile karşımıza çıkan Malcolm McDowell. 

Projeyle ilgili açıklama yapan Los Angeles Filarmoni Orkestrası şefi Jessica Cottis, “Stanley Kubrick’in mirasına saygı niteliğinde hayata geçirdiğimiz Sound Odyssey projesi, bu öncü yönetmen ve filmde müzik kullanımına getirdiği yenilikçi bakışa bir saygı duruşu niteliğinde.” açıklaması yaparak omuzlara binen yükün ne kadar ağır olduğuna dair bir ipucu paylaştı. Aynı zamanda Kubrick’in sinemada müzik kullanımına dair yorum da yapan Cottis, “Kubrick sık sık klasik kompozisyonların mevcut halleri yerine eserlerin yeniden işlenmiş yorumlarını tercih ederdi ve bunu da kendi sinema dili için stilleri için bir kestirme yöntem olarak filmlerinde kullandı.” diyerek usta yönetmenin tarzı hakkında bilgi vermeyi de ihmal etmedi.

Bu ayın 23, 24 ve 25’inde gerçekleşecek bu özel etkinlik, hem Stanley Kubrick sinemasına hem de film müziği alanına ilgi duyanların unutamayacağı bir etkinlik olarak dikkat çekiyor.