andy warhol ve jean-michel basquiat dostluğuna adanmış bir kitap

andy warhol ve jean-michel basquiat dostluğuna adanmış bir kitap


warhol on basquiat


Zamanında çok iyi dost olan sanat dünyasının iki ikon isminin arkadaşlığını konu alan bir kitap, tam da bu işlerin piri diyebileceğimiz Taschen’dan yayımlanıyor.

Bahsettiğimiz isimler Jean-Michel Basquiat ve Andy Warhol. Bu iki ismin sanat dünyası ve birbirlerinin hayatlarına ve sanatlarına etkisi, ikili yaşadığı dönem boyunca devam etti. Bu dostluğu tekrar hatırlamak adına, The Andy Warhol Foundation ve Jean-Michel Basquiat eserlerinin mirasçıları, sanat dünyasının en büyük sanat kitabı yayımcısı Taschen’la güçlerini birleştirip Warhol On Basquiat: The Iconic Relationship Told in Andy Warhol’s Words and Pictures -kısaca Warhol On Basquiat- isimli bir kitap hazırladı.

Döneminin ayaklı Instagram’ı olarak arkasında devasa bir fotoğraf arşivi bırakan Warhol’un 150.000 fotoğrafından taranarak hazırlanan kitap bizleri Madonna, Keith Haring, Grace Jones, Fela Kuti gibi isimlerin parçası olduğu 80’ler New York sanat dünyasının göbeğine bırakıyor.

Piyasaya çıkış tarihi olarak 31 Mayıs belirlenen kitap hakkında buradan daha detaylı bilgi alıp ön siparişte bulunabilirsiniz.