apple yeni nesil bir ipod touch satışa çıkardı

apple yeni nesil bir ipod touch satışa çıkardı


niye gittin, niye geldin?


2017’de iPod Nano ve iPod Shuffle’ın üretimini durdurma kararı almasıyla bir devrin sonuna geldiğimizi duyuran Apple, dört yıl aradan sonra sürpriz bir şekilde yeni bir iPod tasarımıyla karşımıza çıktı.

Apple’ın ilk göz ağrısı olan ve müzik dinleme alışkanlığımızı değiştiren iPod, artık kullanmasak bile hala evimizin bir köşesinde dönem dönem açıp baktığımız oyuncaklarımızın başında geliyor. 2017’de iPod üretimine son veren Apple, sürpriz bir şekilde  iPod Touch’ın son sürümünün tekrar piyasaya çıktığını sessiz sedasız açıkladı.

Performans geliştirmelerinin yanında ilk kez artırılmış gerçeklik (AR) deneyimi de sunacak iPod Touch, yeni sürümünde FaceTime özelliği de barındıracak. 32GB128GB ve 256GB olmak üzere üç farklı depolama kapasitesi seçeneği ile satışa çıkan iPod Touch, 6 farklı renk tercihiyle tekrar hayatımıza girmeye çalışacak.

1599 TL ve 3399 TL arası değişen fiyatlarla satışa çıkan iPod Touch, bu fiyatlarla Apple’ın iOS işletim sistemini çalıştıran en ucuz cihazı olacak. Her şeye rağmen MP3 çalar kültürünün tarih olması ve iOS işletim sistemi çalıştıran “en ucuz cihaz” olarak lanse edilse de yüksek bir fiyattan satışa çıkması, ülkemizde iPod Touch için pek işe yarayacak bir formül olarak gözükmüyor.