the dark crystal’ın öncesini anlatacak dizinin yayın tarihi belli oldu

the dark crystal’ın öncesini anlatacak dizinin yayın tarihi belli oldu


the dark crystal: age of resistance


Kukla ustası Jim Henson’ın 1982 yapımı The Dark Crystal filminin öncesinde yaşananları anlatacak The Dark Crystal: Age of Resistance’tan bir tanıtım fragmanı paylaşıldı.

Gelfingler ile Skekislerin bitmek bilmeyen mücadelesini anlatan The Dark Crystal efsanesi, Jim Henson’ın Frank Oz ile birlikte çektiği 1982 tarihli filmle başladı. O güne kadar The Muppets’ın arkasındaki isim olarak tanınan Jim Henson, ilk defa tamamı kukla karakterlerden oluşan bu bilim kurgu/macera filmiyle vizyonunu ve yaratıcılığını bir kez daha ortaya koymuştu.

Kullanılan teknoloji açısından da bir dönemin başlangıcını temsil eden The Dark Crystal için “bir sanat çalışması” ve “en gurur duyduğum iş” yorumlarını yapan Henson’a, karakter ve kostüm tasarımı konusunda destek olan Brian Froud da bu projenin en önemli parçalarından biriydi.

Seslendirme kadrosunda Taron Egerton, Anya Taylor-Joy, Nathalie Emmanuel, Caitriona Balfe, Helena Bonham-Carter, Alicia Vikander, Mark Hamill ve Natalie Dormer gibi isimlerin yer aldığı 10 bölümlük mini dizi, 30 Ağustos’ta Netflix’te yayınlanmaya başlayacak.