2019’un en iyi 50 restoranı seçildi

2019’un en iyi 50 restoranı seçildi



Hafta başında dünyanın farklı köşelerinden şefler, 2019’un En İyi 50 Restoranını açıklanmak için Singapur’dalardı. Yeme-içme sektöründe referans kabul edilen The World’s 50 Best Restaurant organizasyonu tarafından 2019 yılının en iyi restoranları seçildi.

Listenin 1 numarasına Mauro Colagreco’nun Mirazur’u yerleşti. Listeye ilk defa 2002’de giriş yapan Mirazur, bir yandan Cote D’Azur’u gören manzarası bir yandan da lezzetli ve özgün menüsü ile ilerleyen yıllarda listenin 1 numarasına yükselmeyi başardı. Listenin ikinci sırasında René Redzepi’nin Noma’sı yer alırken, 3. sırada İspanya’da bulunan Asador Etxebarri var.

Bu sene yenilenen kriterleri, farklılık ve çeşitliliği teşvik eden oylama jürileri ile heyecanla beklenen listeye yeni giriş yapan restoranlar da oldu. Listedeki tek Çin restoranı olan Hong Kong’daki The Chairman ve yeni eklenen Latin Amerika restoranları ile iyice çeşitlenen listenin yanı sıra bazı bireysel ödüller de sahiplerini buldu.

Bu yılın ikon ödülü, ThinkFoodGroup’tan José Andrés’e verildi. Misafirperverlik ödülü ise, Tokyo’daki Ren’e giderken, en iyi kadın şef ödülünü Daniela Soto aldı. En iyi hamur işi şefi ödülü ise Jessica Préalpat’a verildi.

Listeye Türkiye’den de iki restoran girdi. Şef Mehmet Gürs’ün sahibi olduğu Beyoğlu’ndaki Mikla, dünyanın en iyi restoranları listesinde 52’nci olurken, şef Maksut Aşkar’ın sahibi olduğu yine Karaköy’deki Neolokal, dünyanın en iyi 110’uncu restoranı seçildi.

İlk 10 restoranın listesi aşağıda. 50 restoranın olduğu detaylı listeyi görmek için ise theworlds50best.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

  1. Mirazur (Menton, Fransa)
  2. Noma (Kopenhag, Danimarka)
  3. Asador Etxebarri (Atxondo, İspanya)
  4. Gaggan (Bangkok, Tayland)
  5. Geranium (Kopenhag, Danimarka)
  6. Central (Lima, Peru)
  7. Mugaritz (San Sebastian, İspanya)
  8. Arpège (Paris, Fransa)
  9. Disfrutar (Barselona, İspanya)
  10. Maido (Lima, Peru)