bereketli cuma: bu hafta sonu dinlemelik dört albüm

bereketli cuma: bu hafta sonu dinlemelik dört albüm


her zevke hitap eden albümler...


Resmi olmayan bir şekilde dünyada kabul gören yeni film ve albümlerin yayın günü olan cuma, bereketiyle geldi. Bill Callahan, Madonna ve Bruce Springsteen albümlerinin yanı sıra bir de Noel Gallagher’s High Flying Birds EP’si ile “bereketli cuma” diyoruz.

Uzun zamandır merakla beklediğimiz ve albüm yayınlanmadan önce 20 şarkıdan 16’sını dinleme fırsatı yakaladığımız Bill Callahan albümü Shepherd in a Sheepskin Vest, hem kulaklarımızdan hem de müzik otoriteleri tarafından tam not alıp cuma gününün ilk albümü oluyor.

Hafta sonunu sıcaktan mayışmış bir şekilde duvara bakıp geçirmek ve aynı anda bütün hayatını gözden geçirmek isteyenlerin kaçırmaması gereken albüm için buyrunuz.

İkinci çinko; Madonna

Eski Madonna’yı mumla aradığımız günlere biraz daha devam edeceğiz gibi gözüküyor. Popüler kültürün ikon ismi, modaya ayak uydurmak adına trap müzisyenleri ve latin coğrafyasının tanınmış isimlerini bir albümde toplayıp farklı bir şeyler deniyor. Bir geçiş dönemi mi yoksa koyvermişlik mi karar veremediğimiz Madame X’e göz atmak isterseniz sizleri hemen aşağı alalım.

Ortamlarda “ABD’nin Kıraç’ı abi bu adam” diyerek eşi dostu şakalayabileceğiniz, ama yeri geldiğinde de hakkını sonuna kadar teslim etmeniz gereken bir isim olan yaşayan efsane Bruce Springsteen de yeni albüm yayınlayanlar kervanına katılan bir başka isim.

Uzun bir aradan sonra yayınladığı en derli toplu albüm olan Western Stars ile en iyi bildiği şeyi yapmaya devam eden Springsteen, hafta sonu “Şöyle gitarlı bir şeyler var mı?” arayışında olanlar için inci gibi parlıyor.

Hafta sonunun son kaydı bir albüm değil, EP. Gallagher’ların ketum olanı olarak tanıdığımız ve Liam’a göre daha işinde gücünde olan Noel Gallagher’ın post-Oasis grubu Noel Gallagher’s High Flying Birds, Black Star Dancing isimli EP’sinin tamamını yayınladı.

Parça parça olsa da daha önce dinleme fırsatı yakaladığımız EP, muhtemel yeni bir albümün habercisi mi yoksa albümü 20 Eylül’de yayınlanacak Liam Gallgaher’a nispet mi kararı siz verin.