denis villeneuve’ün dune’u frank herbert mirasına sadık kalacak

denis villeneuve’ün dune’u frank herbert mirasına sadık kalacak


20 kasım 2020'de vizyonda


Büyük bir merakla beklenen Denis Villeneuve’ün Dune’unun çekimleri geçtiğimiz haftalarda başlamıştı. Dev kadrosuyla akılları alan yapım, özellikle Dune serisinin sadık hayranlarınca merak ve biraz da endişe ile bekleniyor. David Lynch imzalı beyaz perde uyarlaması ve vasat dizi uyarlamasıyla pek de güldürmeyen Dune, Denis Villeneuve önderliğinde izleyicileri ne kadar tatmin edecek?

Bu konu hakkında önemli bir cevap var. Filmde Piter De Vries karakterine hayat verecek David Dastmalchian, yaptığı açıklamada Denis Villeneuve’un, Frank Herbert’in eserinin ruhuna sadık kalacağını ve onurlandıracağını açıkladı. Çok fazla detay veremeyeceğini belirten Dastmalchian, senaryonun şimdiye kadar okuduğu kısmı ve çekimlerde edindiği izlenim vesilesiyle serinin hayranlarını çok ama çok mutlu edecek bir uyarlamayla karşı karşıya olduğumuzu söyledi.

Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Josh Brolin, Dave Bautista, Stellan Skarsgard, Zendaya, Charlotte Rampling, Jason Momoa ve Javier Bardem’li kadrosuyla 20 Kasım 2020’de vizyona girecek Denis Villeneuve filminin görüntü yönetmenliğini efsane isim Roger Deakins üstleniyor. Filmin müziklerini ise Hans Zimmer hazırlıyor.