martin scorsese ve leonardo dicaprio bir kez daha aynı filmde

martin scorsese ve leonardo dicaprio bir kez daha aynı filmde


killers of the flower moon


Beyaz perdenin ayrılmaz ikililerinden Martin Scorsese ve Leonardo DiCaprio, yeni bir projede bir araya geliyor.

Şu sıralar bir türlü bitmeyen Robert De Niro ve Al Pacino’lu The Irishman’in post-prodüksiyon süreciyle meşgul olan Martin Scorsese‘nin bir sonraki projesi adım adım ortaya çıkmaya başladı. Uzun süredir gündemde olan film, Paramount’un haklarını satın almasıyla resmiyet kazandı. İkiliyi tekrar bir araya getirecek proje, David Grann’in Killers of the Flower Moon: The Osage Murders adlı çok satan romanından uyarlanacak Killers of the Flower Moon oldu.

Daha önce Gangs of New York, Shutter Island ve The Departed gibi filmlerde birlikte çalışan ikiliyi altıncı kez bir araya getirecek filmin çekimleri için belirlenen tarih bu yazı işaret ediyordu ama The Irishman’in bir türlü bitmek bilmeyen post-prodüksiyon aşamasının planları sarkıttığı açıklanmıştı.

James Gray’in beyaz perdeye aktardığı The Lost City of Z’in de yazarı olan Grann’in romanı, 1920-1925 yılları arasında, Osage yerlilerinin yaşadıkları yerde petrol bulunmasının ardından sistematik bir biçimde katledilmesinin gerçek hikayesini konu alıyor. Olayı araştıran birçok araştırmacının öldürülmesi üzerine sürece dahil olan FBI’ın o zamana kadarki en önemli ve en büyük davası olan The Osage Murders, ABD tarihinin en ölümcül komplolarından bir tanesi olarak adım adım gün yüzüne çıkmaya başlar.

Senaryosunu Forrest GumpThe InsiderThe Curious Case of Benjamin Button ve Munich gibi filmlerin arkasındaki isim olan Oscar ödüllü senarist Eric Roth’un yazacağı Killers of the Flower Moon, hem iki büyük ismi bir kez daha birlikte göreceğimiz için hem de ilginç hikayesiyle merakla beklediğimiz yapımlar arasında dahil oldu.