hazırlanın, istikamet red bull music festival istanbul

hazırlanın, istikamet red bull music festival istanbul


ata kak, demdike stare, ceza, linn da quebrada, laurel halo ve daha birçok isimle


Geçtiğimiz sene müzikseverlerin sıra dışı müzikal deneyimlerle buluştuğu şehirler arasına katılan İstanbul’da gerçekleşen Red Bull Music Festival İstanbul‘un ikincisi 1-15 Ekim 2019‘da huzurlarınızda.

Red Bull’un yenilikçi misyonunun bir parçası olarak müzikseverlere özgün bir müzik tecrübesi sunduğu 5 konsept gecede Ata Kak, Demdike Stare, Ceza, Linn da Quebrada, Afrodeutsche, Kode9, Laurel Halo ve daha birçok isim yer alacak.

Afrika ezgilerinden Synth’e, Hip Hop’tan Ballroom Night ve Rave’e birbirinden özgün konsept gecelerinin ilki Alpha Beat Night, 3 Ekim Perşembe gecesi Ganalı müzisyen Ata Kak‘ın dans müziği ve rap’i bir araya getiren kendine özgü tarzının yanı sıra Ammar 808 ve Undomondo ile Afrika ezgilerini Feriye‘ye taşıyacak.

Syntherizer’ın spot ışıklarını toplayacağı 4 Ekim Cuma Deniz Müzesi‘nde gerçekleşecek Aposynthesis Night‘ta ise, ambient, noise ve synth’e izini bırakan isim Demdike Stare ve Warp ve Skam kapak tasarımlarıyla tanınan Michael England ile tek bir sahnede buluşacak, Christelle Gualdi’nin solo projesi Stellar OM Source, Berlin’in minimal müzik anlayışıyla üreten Lucrecia Dalt ve geçen sene Türkiye’den Red Bull Music Academy için seçilen üç isimden biri olan Akkor‘la synth dolu bir gece geçireceğiz.

Hip hop ve rap ile İstanbul-Berlin arası mesafeleri yok edeceğimiz Kan Kardeşler Gecesi‘nde 5 Ekim Cumartesi gecesi Türkçe rap tarihinin ezber bozan isimlerinden Ceza, Cartel’den tanıdığımız ve sonrasındaki projeleriyle başarı kazanan Kabus Kerim ile Almanya’da üretmeye devam eden ‘flow’ üstadı MC Defkhan ve trap ile oyunun adını değiştiren Khontkhar gibi isimlerin yanı sıra hip hop sahnesinin yükselen genç yeteneklerinden Baneva, Berklee mezunu şarkıcı-söz yazarı DJ Lil Zey, 15 yıldır İstanbul’da hip hop dünyasının en önemli isimlerinden DJ Big Poppa ve başka sürpriz isimler yer alacak.

Moda Sahnesi‘nde biriken iş birliğiyle gerçekleşecek Ballroom Night‘ta 11 Ekim Cuma gecesi Brezilya LGBTİ+ topluluğunun önemli isimlerinden hip hop sanatçısı Linn da Quebrada ve yükselen Amsterdam çıkışlı DJ ve prodüktör Lyzza gibi isimlerle ve Voguing kültürünün tanınan isimlerinden Willi Ninja’nın izinden giden dansçılardan oluşan House of Ninja (Paris) ile renkli bir gece geçireceğiz. DJ Kübra Uzun‘un vokal performansıyla yükselteceği gecede, görselliği ve stili modern performans ile birleştiren Cake Mosque ve büyüleyici lipsync performansıyla hayran bırakacak Dudakların Cengi gibi isimlerin yer aldığı gecede kuir rüzgarları esecek. Berk Çakmakçı’nın elektronik müzik projesi Age Reform ile yer alacağı gecede biriken party kendine özgü sürprizli setiyle sahnede olacak.

12 Ekim Cumartesi Volkswagen Arena‘da iki ayrı sahnede gerçekleşecek Futurave Night‘ta rave kültürünün gelecek fikriyle birleştiği ve dijital sanatın en iddialı örneklerinin de yer alacağı gecede Berlin çıkışlı müzisyen Laurel Halo, Londra bass müzik sahnesinin öncülerinden Kode9 ve Berghain’daki setleriyle öne çıkan Function yer alacak. Overmono ve Konx-om-Pax’ıncanlı performanslarıyla sahnede olacağı gecede Afrodeutsche, Shanti Celeste, Dasha Rush, Y.Unan, Fluctuosa ve Golem de rave tutkunlarına benzersiz bir gece sunacak.

Festivale ev sahipliği yapacak olan Red Bull House of Music, Akaretler 37-39 adresinde 15 gün boyunca sürecek radyo programları, söyleşiler, atölyeler ve karma bir fotoğraf sergisi ile müzikseverlere kapılarını açacak.

Özel olarak tasarlanan Red Bull kutularında yer alan QR kodlarını okutan veya www.redbull.com/rbmfistanbul adresine girenlerin katılmak istedikleri gecelerin biletlerini yüzde 25 indirimle alma şansını yakalayacağı Pozitif iş birliği ile gerçekleşen Red Bull Music Festival İstanbul için biletleri buradan bulabilirsiniz.