pitchfork’tan yılın en iyi 50 albümü listesi

pitchfork’tan yılın en iyi 50 albümü listesi


bir numara şaşırtmıyor


İyisiyle ve de kötüsüyle bir yılın daha sonuna geliyoruz. Her senenin en sevdiğimiz vakitlerinden birine, Spotify Wrapped’li, Grammy’li, en iyi albüm listeli dönemine resmen giriş yapmış durumdayız. Piyasada sözü geçen medya şirketleri yılın en iyi albümleri listelerini bir bir yayınlamaya başladı. Müzik dünyasının en prestijli platformlarından Pitchfork’un listesi ise her sene olduğu gibi bizim yine en çok merak ettiğimiz yıl sonu listelerinden biri. İşbu 50 albümlük yılın en iyileri listesi geçtiğimiz gün Pitchfork tarafından yayınlandı. Gelin, listede neler varmış, neler yokmuş şöyle bir göz atalım.

Rap’ten punk’a, electronic’ten pop’a, rock’tan ambient’e janr skalasının hayli geniş tutulduğu listede yılın en çok konuşulan ve dikkat çeken albümlerinden bazılarına örnek vermek gerekirse: Ankara’nın gururu Mitski‘nin altıncı stüdyo albümü Laurel Hell, 46 numaradan, Weyes Blood‘ın sonbahara cevap niteliğindeki And in the Darkness, Hearts Aglow‘u 37 numaradan, Radiohead yan sanayi The Smile‘ın Radiohead’i aratmayan ilk albümü A Light for Attracting Attention 21 numaradan, Kendrick Lamar‘ın şov üstüne şov yaptığı Mr. Morale & The Big Steppers‘ı 13 numaradan, Björk‘ün mantarlı albümü Fossora 12 numaradan, The Weekend‘in senenin altıncı gününde yayınladığı Dawn FM‘i ise 11 numaradan listeye giriş yaptı.

Alex G, Yaya Bey, Lucrecia Dalt, Big Thief, Rosalía, Bad Bunny, Special Interest, Alvvays ve Sudan Archives‘ın sırasıyla ilk 10’a yerleştiği listenin 1 numarası ise RENAISSANCE ile Beyoncé oldu.

Listenin tamamını incelemek isterseniz şuraya alabiliriz.