david bowie, watchmen filminde oynamak için terry gilliam’ı aramış

david bowie, watchmen filminde oynamak için terry gilliam’ı aramış


please try again later


Alan Moore ve Dave Gibbons’ın kült çizgi roman serisi Watchmen’in HBO tarafından televizyon ekranlarına uyarlanacağı duyurulmuştu. Daha önce 2009 senesinde sinemaya uyarlanan ve yönetmen koltuğunda Zack Synder’ın oturduğu Watchmen’in ilk uyarlanma macerası olumlu tepkiler almıştı. Kült çizgi roman, geçtiğimiz yıllarda da İngiliz yönetmen Terry Gilliam tarafından beyazperdeye uyarlanmak istemiş fakat bu proje gerçekleşmemişti.

Watchmen’in yaratıcısı Alan Moore, verdiği son röportajda Watchmen evreninin en karizmatik karakteri, “ Evil must be punished. “ repliğiyle hafızalara kazınan maskeli anti-kahraman Rorschach’ı oynamak için David Bowie’nin Terry Gilliam’ı aradığını açıkladı. Terry Gilliam’ın aklında Watchmen’i günümüze değil 80’lere uyarlamak vardı ve David Bowie görünen o ki hayran olduğu karakteri oynamak için, epey istekliymiş. Fakat proje gerçekleşmeyince beyazperdede The Prestige, Labyrinth, The Man Who Fell to Earth gibi başarılı filmlerde gördüğümüz David Bowie’nin de hayali suya düşmüş oldu.

İşin ilginç yanı ise 2009 yılında Zack Snyder’ın çektiği Watchmen filminde J.R.Killigrew, Ziggy Stardust dönemindeki Bowie’yi canlandırıp filme dahil olmuştu. David Bowie’nin kıyısından köşesinden de olsa dahil olduğu Watchmen serisinde belki santçıyı göremeyeceğiz ama Bowie, Life On Mars ve daha nice şarkısıyla dizinin soundtrack’inde yer alacak.