“bowie, ünlü olmak için şeytana ruhunu bile satardı”

“bowie, ünlü olmak için şeytana ruhunu bile satardı”


bowie’nin eski iş arkadaşından açıklamalar...


David Bowie’nin popüler kültüre bıraktığı mirasının en önemli ayaklarından biri müziği kadar personaları ve tarzıydı. Özellikle Ziggy Stardust’ın etkisini kelimelere sığdırmak pek mümkün değil. David Bowie’nin, Ziggy’e dönüşümünde hiç de azımsanmayacak bir yeri olan Suzi Ronson, The Guardian’a verdiği röportajda o dönemi ve Bowie’yi anlattı.

David Bowie’nin annesinin gittiği kuaförde çalışan Suzi Ronson, 1971 yılında bir yaz günü kızıl saçları ve altın kostümüyle kuaföre gelen David Bowie’yi görünce “bu ucubenin burada ne işi var” demiş. O gün Ronson’ı tanıyan David Bowie, birlikte çalışmalıyız, tarzımı keskinleştirmeliyiz diyerek çalışmaya başlamış.

“Ünlü olmak için ruhunu şeytana bile satardı” cümlesiyle dikkat çeken Suzi Ronson, Bowie’nin başarılı olmaktan başka bir şansı olmadığının farkındaymış. Zaman geçtikçe Angie ile daha yakın olan Suzi, Ziggy personasının queer bireyleri nasıl etkilediğini ve Bowie’yi arzulayan birçok erkeğin onlarla temas kurduğunu da anlattı.

Japon moda tasarımcısı Kansai Yamamoto’nun, Ziggy için hazırladığı kostümlerdeki renk seçiminin Bowie’nin Suzi tarafından boyanmış saçlarının renginden geldiğini de yeni çıkan anı kitabı “Me and Mr Jones”ta okumak mümkün…

Kitabın ve Suzi Ronson’ın David Bowie ile olan yolculuğu 1977’de Mick Ronson’la evlenmesiyle sona ermekte. Suzi’nin 16 yılı birlikte geçirdiği Mick Ronson, 1993 yılında kanser sebebiyle hayatını kaybetmişti…

David Bowie’nin, Ziggy olarak zirveye ulaştığı dönemden bir konser kaydına gidelim…