doctor strange’in devam filminin senaristi belli oldu

doctor strange’in devam filminin senaristi belli oldu


bu tercih çok konuşulur


Marvel Sinematik Evreni’nde Benedict Cumberbatch’in de etkisiyle Doctor Strange: In The Multiverso of Madness filminin senaristinin kim olacağı uzun zamandır merak konusuydu. Son gelen haberlere göre ilk filmin senaristleri Robert Cargill ve Jon Spaiths ile anlaşamayan Marvel, devam filminin senaryosunu kaleme alması için Jade Bartlett ile anlaştı.

Marvel’ın henüz resmi olarak duyurmadığı anlaşma neticesinde The Accountant filminden tanıdığımız oyuncu Jade Bartlett, Doctor Strange: In The Multiverso of Madness filmiyle ilk senaristlik deneyimini yaşacak. Çizgi roman dünyasında tanrılık mertebesine ulaşmış Stan Lee’nin yaratıcısı olduğu Doctor Strange’in devam filminin yönetmen koltuğunda ise ilk filmi de yöneten Scott Derrickson oturacak. Doctor Strange filmiyle Marvel Evreni’ne geri dönüş yapacak Benedict Cumberbatch’e, Elizabeth Olsen ve Benedict Wong eşlik edecek.

Film, Avangers: Endgame olayından sonra Time Space araştırmalarına geri dönen Dr. Stephen Strange’in karşısına, onun planlarını bozmak için çıkan eski bir arkadaşının hikayesini anlatacak. Scott Derrickson’a göre Marvel Sinematik Evreni’nin ilk korku filmi olacak Doctor Strange: In The Multiverso of Madness’ın kötü adamının kim olacağı ise henüz belli değil.