fransa’nın oscar adayı filmi les misérables’dan yeni bir fragman

fransa’nın oscar adayı filmi les misérables’dan yeni bir fragman


24 ocak 2020'de vizyonda


Bu seneki En İyi Uluslararası Film Oscarı için Fransa’nın adayı olan Les Misérables’dan yeni bir fragman yayınlandı. Dünya prömiyerini 72. Cannes Film Festivali’nde yapan ve eleştirmenlerden aldığı olumlu tepkilerin yanında bir de Jüri Özel Ödülü’nü evine götüren film, bu senenin en iddialı yapımlarından biri.

Mali doğumlu yönetmen Lady Ly‘ın ilk uzun metraj denemesi olan Les Misérables, 2005 yılındaki Paris isyanlarından esinlenerek hazırlanmış bir film. Paris’in banliyö bölgelerinden Montfermeil’de geçen Les Misérables, genç bir güvenlik görevlisi Stéphane’ın bölgeye göreve gelmesinin ardından yeni ekip arkadaşlarının bölgedeki çetelerle arasındaki gerilimi konu ediyor. Güvenlik ekibinin yaptığı şaibeli bir tutuklamanın drone tarafından kaydedilmesi ve akabinde çıkan olaylarla işler geri dönülmesi zor bir hal alıyor.

Konusuyla kült Fransız yapım La Haine‘i hatırlatan, Türkiye’de 24 Ocak 2020’de vizyona girecek Les Misérables’ın Amazon stüdyolarından çıkan fragmanını izlemek isteyenler buyursunlar: